Alakítsd a jövő generációját - Az osztatlan tanárszakok
2020. február 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen nemcsak alap- és mesterképzésekre jelentkezhetsz, hanem osztatlan képzésre is. A felsőoktatási rendszer átalakítása óta csupán néhány szakot tanulhatsz osztatlan képzési rendben, a tanárszak például tipikusan ilyen. Nézzük, mit kell tudni az osztatlan tanárképzésről!

Alakítsd a jövő generációját - Az osztatlan tanárszakok

Az osztatlan képzés lényege, hogy a teljes képzési folyamat 11 féléven át tart, vagyis nincs alap- és mesterképzés, hanem mint a régi időkben, az embert felveszik az egyetemre és 5 év elteltével diplomát kap a kezébe.

A Testnevelési Egyetemen költségtérítéses és államilag támogatott osztatlan tanárképzésre jelentkezhetsz. Az idő előrehaladtával többféle irányt is választhatsz, például, hogy testnevelő vagy gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár szeretnél lenni, illetve, hogy általános iskolásokkal vagy középiskolásokkal foglalkoznál szívesebben. Bármelyik mellett is teszed le a voksod, az utolsó évben gyakorlatot kell teljesítened.

Az évek során sporttudományi ismeretekre teszel majd szert, emellett azt is megtanulod, hogy a sport szeretetét miként lehet átadni a fiatalabb generációknak. Ehhez megismerkedsz majd a pedagógiával, a pszichológiával és a sportoktatás módszertanával is. Iskolai dolgozóként feladatod lesz a gyerekek egészségre nevelése, így ehhez is kapsz majd támpontokat a tanulmányaid alatt. Gyógytesisként arra is megtanítanak, miként bánj azokkal a gyerekekkel és felnőttekkel, akik rehabilitáció céljából járnak gyógytestnevelő órákra. Ez azonban csak másodikként választható, a testnevelő tanári első szakképzettség mellé.

Az iskolai testnevelők és gyógytestnevelők feladata kimondhatatlanul fontos, hiszen ők határozzák meg a felcseperedő fiatalok sporthoz, egészséghez való viszonyát. Légy része te is ennek a nemes feladatnak, töltsd le a TE felvételi kalauzát és ismerd meg az induló szakokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!