Megalakult az Innovációs és Technológiai Transzferközpont
2020. február 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az intézményben zajló innovációs munka támogatása céljából, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO elnyert pályázata alapján a Testnevelési Egyetem szenátusa létrehozta az Innovációs és Technológiai Transzferközpontot (ITTK).

Megalakult az Innovációs és Technológiai Transzferközpont

Az ITTK a projekt keretében 2020 januárjában elindította a „Proof of Concept” programot (PoC program) az egyetemen megtalálható technológiák piaci hasznosításának elősegítése érdekében. A PoC program kiemelt célja, hogy támogassa a találmányokból, újításokból, ötletekből adódó lehetőségek értékelését, kijelölje az utat a hasznosításra és olyan fázisba juttassa a technológiákat, amely alkalmas a licencre vagy bármilyen tőkebevonás elősegítésére.

A program célja egyúttal felgyorsítani a kutatási eredmények hasznosítási lehetőségeinek feltérképezését, a hasznosítási útvonalterv előkészítését és a hasznosítási folyamatot, hogy azok újabb mérföldköveket érjenek el a termék- vagy szolgáltatásfejlesztés, illetve a tesztelés területén. További célja a fejlesztésben rejlő kockázat csökkentése, az egyetemi technológiák vonzóvá tétele a piaci szereplők számára.

A megfogalmazott célok alapján a hallgatói innovációs ötletek széleskörű feltárása érdekében 2020 tavaszán verseny lesz meghirdetve. A kiválasztott innovatív ötleteket a Proof of Concept Alapból támogatják, a nyertes projektek terjesztésére több fórumon van lehetőség az innovációs kutatási eredmények széles körű ismertetése és terjesztése céljából.

Az Innovációs és Technológiai Transzferközpont feladatai között szerepel az egyetemi K+F+I kapacitások felmérése, szolgáltatási portfolióba rendezése, valamint a későbbiek folyamán vállalkozások számára ezen szolgáltatások értékesítése.

További feladata a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00012 azonosító számú projektnek, hogy innovációs és kutatásmenedzsment képzéseket szervezzen a TE-n mindenki számára, hogy megismerjék e területek legújabb módszereit.

NKFI Alap infóblokk

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!