Neked való a Testnevelési Egyetem? - Tippek továbbtanuláshoz
2020. február 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A továbbtanulás egy 18 éves fiatalnak élete talán eddigi legnagyobb döntése. Úgy kell kitalálni a tutit, hogy az embernek halvány lila gőze sincs arról, hogy mi fán terem a “külvilág”, így ebben az értelemben akár egy pénzérme is jó szolgálatot tehetne. Van azonban két dolog, amibe kapaszkodhatsz, ez pedig a realitás és az, hogy mit súg a szíved!

Neked való a Testnevelési Egyetem? Tippek továbbtanuláshoz

Gondold végig, milyen jövőt szeretnél!

Ez talán a legfontosabb, hiszen hiába a bőséges fizetés és a siker, ha az ember nem olyan szakmát választ magának, amit igazán szeret, akkor kínszenvedés lesz minden nap. Csukd be a szemed és képzeld el, mivel szeretnél foglalkozni 30 évesen. Mit látsz magad előtt? Ha ezt megtudod fogalmazni, akkor nyert ügyed van, már csak vissza kell bontanod, hogy az elképzelt célt milyen lépésekkel tudod elérni.

Ha nincs tiszta jövőkép, akkor sem kell pánikba esni, intuícióid, érzéseid biztosan vannak, amik már segítenek körvonalazni az irányokat. Ha pedig időközben rájössz, hogy a választott irány mégsem neked való, akkor válts mielőbb!

Légy reális és számolj!

Ha már van pár irány a fejedben, akkor jön a feketeleves! Hova lesz elég a pontod? A felvi.hu segítségével könnyedén ki tudod számolni, hogy hogy állsz most, és az érettségivel mennyi pontot szerezhetsz még. Ha nem szeretnél nagyot koppanni, akkor olyan szakokat jelölj meg, ahova valóban van esélyed bekerülni. Ha rezeg a léc, akkor húzz bele, nyelvvizsgázz, menj versenyekre és mindent tegyél meg, hogy jól sikerüljön az érettségid.

Légy felkészült!

A Testnevelési Egyetemre jelentkezel, így értelemszerűen számolnod kell azzal is, hogy a fizikai erőnlétedet is felmérik a felvételin. Egyes szakokon felvételi vizsgával, máshol alkalmassági vizsgával szűrik a felvételizőket, ezekre mindenképp alaposan készülj fel, így nem érhet csalódás a felvételin!

Vess számot!

Végül, de nem utolsó sorban, azt gondold végig, hogy szereted-e annyira a sportot, hogy feltedd rá az életedet. Itt nem elég jól focizni, sokat kell majd tanulnod, szellemi és fizikai megpróbáltatások is állnak előtted. Cserébe viszont nagyon jó társaság és közösség vesz majd körül és egy jó szakember válhat belőled.

Nézz körül a TE-n, töltsd le a felvételi kalauzt, és ne feledd, a jelentkezési határidő február 15.!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!