Így finanszírozd a tanulmányaidat
2020. február 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemre járni sajnos igen költséges dolog! A tandíj, az albérlet, a könyvek, a közlekedés, a ruházkodás és úgy alapból az élet is mind-mind olyan költségeket ró rád, amiket valahogy ki kell egyenlíteni. Szerencsés, ha otthonról tudnak támogatni, de az sem árt, ha megtanulsz a saját lábadra állni. Ehhez adunk néhány tippet!

Így finanszírozd a tanulmányaidat

Spórolj a nyáron!

Ha már jó előre tudod, hogy egyetemre szeretnél menni, akkor van elég időd anyagilag is előkészíteni a tanulmányaidat. Vállalj nyári munkát, és az így megszerzett keresetedet tedd félre a jövődre. Hidd el, hamar össze tud jönni annyi, hogy legalább az indulás zökkenőmentes legyen.

Vállalj plusz munkát!

Felvételt nyertél az egyetemre, el is telt pár hónap, amit finanszíroztál a nyári munkáért kapott fizetésedből, a malacpersely azonban vészesen lesoványodni látszik. Mit teszel? Igen, diákmunka után nézel! Szerencsére számos, rugalmas beosztásban is végezhető diákmunka közül válogathatsz, az pedig még jobb, ha olyan területen sikerül elhelyezkedned, ami a sporthoz is közel áll.

Pályázz ösztöndíjakra!

Az egyetemen számos ösztöndíjat is megpályázhatsz, van amelyiket szociális alapon ítélik oda, van amelyiket a tanulmányi eredmények, a sportteljesítmény vagy éppen a közösségi munka okán. Azért azt tudnod kell, hogy ezekből az ösztöndíjakból nem fogsz túl nagy lábon élni, de kiegészítésnek mindenképp jól jönnek majd.

Ezekre az ösztöndíjakra pályázhatsz:

  • Tanulmányi Ösztöndíj
  • Rendszeres Szociális Ösztöndíj
  • Alaptámogatás
  • Sportszakmai Ösztöndíj
  • Közéleti, Tudományos Ösztöndíj
  • TFSE Sportösztöndíj
  • Köztársasági Ösztöndíj
  • Rendkívüli Szociális Ösztöndíj
  • Jó Tanuló - Jó Sportoló Ösztöndíj

A pályázás menetéről itt találsz részletes infókat!

Még ott a diákhitel is...

Ha úgy döntesz, akár diákhitelt is felvehetsz az egyetemi évek finanszírozására. A Diákhitel1 szabad felhasználású, így azt a mindennapi megélhetésre fordíthatod, a Diákhitel2 pedig az önköltséges formában tanuló hallgatók számára elérhető konstrukció, a tandíj kiegyenlítésére. Azzal azonban tisztában kell lenned, hogy ez egy hitel, amit az egyetem végeztével vissza kell fizetned.

Nézz körül a TE-n, töltsd le a felvételi kalauzt, és ne feledd, a jelentkezési határidő február 15.!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!