Sikeres akkreditáció
2020. február 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen lezajlott a Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratórium akkreditációs folyamatának utolsó megmérettetése, a Nemzeti Akkreditáció Hatóság (NAH) helyszíni szemléje.

Sikeres akkreditáció

A szoros napirend szerinti eljárás nyitó megbeszélésén Mocsai Lajos rektor röviden ismertette az Egyetem célkitűzéseit és a Központ illetve a Laboratórium kiemelt szerepét azok megvalósításában. Hangsúlyozta, hogy az Egyetem vezetése lényegesnek tartja, hogy a Laboratórium a lehető legmagasabb színvonalon a minőségbiztosítási követelményeket szem előtt tartva végezze a munkáját, melyhez eddig is és a jövőben is minden szükséges támogatás rendelkezésre áll. 

Ezt követően került sor a minőségbiztosítási rendszer dokumentációjának átvizsgálására, illetve a korábban kijelölt analitikai vizsgálatok (mintából koffein és anabolikus szteroid mérése) teljes mérési folyamatának bemutatására. A Nemzeti Akkreditációs Hatóság munkatársai számos kérdést tettek fel, hogy meggyőződjenek a folyamatok szabályozottságáról és a laboratórium dolgozóinak jártasságáról.

A zárómegbeszélésen a NAH munkatársai összefoglalták a szemle megállapításait, kiemelve a magasan kvalifikált személyzetet, a laboratórium elhelyezését, infrastruktúráját és a korszerű műszereket.  Végül megjegyezték, hogy több éve nem fordult elő ilyen hiba (ún. nem megfelelőség) nélküli eljárás. Gratulálunk a laboratórium munkatársainak, a mintegy kétéves felkészülés meghozta az eredményét. Egyben köszönjük a munkában résztvevő szakértőknek, az informatikai, gazdasági, műszaki osztályoknak a támogató segítséget.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!