FISU Fórum 2020 – kezdődhet az érdemi munka
2020. március 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 4-én szerdán a Testnevelési Egyetemen felállt a XV. FISU Fórum szervezőbizottsága, amely – ha a koronavírus nem szól közbe – az augusztus 12. és 16. között tartandó esemény lebonyolításáért felel majd.

FISU Fórum 2020 - kezdődhet az érdemi munka

Mint ismert, 2018 márciusában a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Testnevelési Egyetem (TE) pályázatát ítélte a legjobbnak, aminek köszönhetően a TE – a MEFS közreműködésével – 2020. augusztus 12. és 16. között Budapesten, az egyetemi kampuszon rendezi meg a világ egyetemi sporttal kapcsolatos csúcseseményének egyikét, a XV. FISU Fórumot.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy tavaly novemberben a MEFS és a TE vezetői 20 ország nagykövetségének csaknem 40 képviselőjének tartottak sikeres bemutatkozó előadást a fórum kapcsán.

A rendezvény szempontjából újabb mérföldkő, hogy szerdán több érintett jelenlétében megalakult az esemény szervezőbizottsága. Az esemény projektvezetője a TE Marketing és PR Osztályának osztályvezetője, Mezei Dániel. Az alakuló ülésen jelen volt Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, aki a Fórum tanácsadó testületének tagja. A projektvezető megnevezte a legfontosabb teendőket és a feladatkörök felelőseit is. A testület a március 13-i, pénteki ülésén folytatja a munkát.

A fórumra eddig 42 ország csaknem 140 résztvevője jelezte részvételi szándékát. A szervezők összesen 350 főt várnak az augusztusi rendezvényre. A regisztráció július 12-én zárul.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!