Még szorosabb együttműködés
2020. március 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a napokban a Testnevelési Egyetem (TE) és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE).

MTTOE címer plakettAmint az a leírtakban szerepel, a megállapodás fő célja, hogy eszközrendszerük mozgósításával elősegítsék a közjó érvényesülését, erősítsék a közösséghez tartozás érzését és biztosítsák a nemzet által vallott testkulturális értékek érvényesülését.

Az együttműködés hátteréről prof. dr. Hamar Pált, a TE oktatási rektorhelyettesét, az MTTOE elnökét kérdeztük. „Először is szeretnék köszönetet mondani Mocsai Lajos rektor úrnak és Genzwein Ferenc kancellár úrnak, akik pozitív hozzáállásukkal nagy mértékben elősegítették az együttműködés megvalósulását – kezdte Hamar Pál. – Mindamellett ennek a megállapodásnak jócskán volt előzménye, mert az MTTOE közel száznegyven, míg a TE lassan százéves múltra tekint vissza, s az évtizedek során eleve szoros kapcsolat alakult ki az egyetem és az egyesület között. Hiszen voltaképpen egy tőről fakadnak.”

Elődje, a néhai Istvánfi Csaba professzor MTTOE elnökként számos megállapodást kötött rektorokkal és dékánokkal, de ahogyan Hamar Pál ezzel kapcsolatban fogalmazott: az élet olyan új helyzetet teremtett, ami megkövetelte néhány aspektus újragondolását.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!