Jelentős számú nemzetközi mobilitást nyert a Testnevelési Egyetem
2020. augusztus 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Tempus Közalapítvány által meghirdetett 2020-as ERASMUS+ Nemzetközi Kreditmobilitási pályázat (ICM) keretein belül nagy számú pályázatot nyújtottunk be a világ számos országában lévő partnereinkkel azzal a céllal, hogy az Európai Unión kívüli kétirányú mobilitáshoz támogatást találjunk. A Testnevelési Egyetem 23 ki- és beutazó oktató, hallgató és munkatárs számára nyert el mobilitási lehetőségeket három ország: Georgia, Albánia és Ukrajna felsőoktatási intézményeivel, egyetemünk partnereivel.

Jelentős számú nemzetközi mobilitást nyert a Testnevelési Egyetem

A Tempus Közalapítvány sajnos idén nem támogatta a már működő tajvani, amerikai, japán és a fejlesztés alatt álló pár más országbeli pályázatainkat. A három egyetem, akikkel a KA107-es program megvalósításra kerül:

  • Albánia: Sports University of Tirana
  • Georgia: Georgian State Teaching University of Physical Education and Sport
  • Ukrajna: Borys Grinchenko Kyiv University

Jelentős számú nemzetközi mobilitást nyert a Testnevelési Egyetem

A megítélt támogatási összeg 49.835 € (17,7 millió HUF), és két teljes év áll rendelkezésre 2020. augusztus 1-jétől számítva, hogy az elnyert mobilitások megvalósuljanak mindkét irányban. A program koordinálása és menedzselése a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának feladata lesz, így a projektben történő részvételi lehetőségről náluk lehet személyesen érdeklődni, de a Testnevelési Egyetem honlapján a nemzetközi mobilitásokhoz tartozó pályázati felületein is hamarosan minden tudnivalót közzéteszünk. Bátorítjuk az ezen országok iránt érdeklődőket, hogy mielőbb jelezzék érdeklődésüket.

Jelentős számú nemzetközi mobilitást nyert a Testnevelési Egyetem

Külön fontos megjegyezni, hogy albán partnerünkkel az idei a második közösen elnyert KA107-es projekt, mely a további szoros együttműködés folytatólagosságát biztosítja. A tavalyi projekt a jelenlegi vírushelyzet által okozott nehézségek miatt meghosszabbításra került, ami azt jelenti, hogy további lehetőségek is nyitottak maradtak mobilitásokat tekintve, melyekkel kapcsolatban szintén a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága ad bővebb tájékoztatást.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!