Még egy éven át élvezhetjük a 2020 FISU World Forumot
2020. augusztus 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az óriási érdeklődésre tekintettel hamarosan elérhetőek lesznek az augusztus 12. és 14. között a Testnevelési Egyetemen rendezett 2020 FISU World Forum programjai. Fontos információ, hogy csak azok nézhetik vissza az előadásokat és workshopokat, akik előzetesen regisztráltak az eseményre.

Még egy éven át élvezhetjük a 2020 FISU World Forumot

Amint arról korábban beszámoltunk, rekordrészvétel mellett rendezték a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) hallgatói világfórumát. Az esemény házigazdája a Testnevelési Egyetem volt, az esemény másik fő rendezője pedig a Magyar Egyetemi - Főiskola Sportszövetség (MEFS). 

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt – a FISU-val szoros egyetértésben – a TE, a MEFS és fórum legfőbb szakmai partnere, a Digitális Jólét Program (DJP) úgy döntött, hogy a FISU történetében először online kiterjesztésben tartja meg az eseményt.

A szervezők legnagyobb meglepetésére 105 országból csaknem 1500-an regisztráltak, és további 1000, a fórumra nem regisztrált fő követte a háromnapos eseményt, amelyen számos workshopot és vitafórumot rendeztek.

Az esemény zárultával többen jelezték a szervezőbizottságnak, hogy az időeltolódás miatt számos vitafórumot és workshopot nem tudtak megtekinteni, ezért sokan kérdezték, hol és milyen formában nézhetik meg újra a rendezvényen elhangzottakat. Örömteli hír, hogy hamarosan minden elérhető lesz a regisztrált résztvevők számára, tájékoztattak a MEFS munkatársai. Mint megtudtuk, a szervezők elkezdték feltölteni az anyagokat az esemény platformjára,  így már most is számos előadás és workshop, de még az e-sport bajnokság küzdelmei is visszanézhetőek. Azt is megtudtuk, hogy programpontonként a Replay gombra kattintva élhetjük át újra a viták és megbeszélések hangulatát.

Kovács György, a MEFS főtitkárhelyettese elárulta, hogy hamarosan minden anyag elérhető lesz, ám egyelőre nem tudják megmondani, mikor, miképpen azt sem, hogy az anyagok mikor lesznek fent a honlapon letölthető formátumban. Sajnos csak kevés szekcióra készült anyag ppt formátumban, amelyeket MEFS munkatársai begyűjtenek és minden bizonnyal hozzáférhetővé tesznek. Akik tehát regisztráltak az eseményre, mindenféleképpen érdemes naponta megnézniük, melyik programelem anyaga került fel a honlapra. A rendezvény informatikai hátterét biztosító cég, a rentIT munkatársai tájékoztatása szerint egy évig, azaz 2021. augusztus 14-ig lehet majd visszanéznünk az eseményeket.

Mint korábban elhangzott, a digitális rendezvények – fórumok, konferenciák – egyik lényege, hogy az elmondottak a digitális tudástár részévé válnak, a programokról készült felvételek jó ideig elérhetőek lesznek, így utólag is elemezhetjük őket, illetve referencianyagként is használhatjuk őket.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!