Az áldozatokra emlékezve
2020. november 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A koronavírus-járvány berobbanása valamennyiünk életét átrendezi, más választásunk nem lévén, alkalmazkodnunk kell a kialakult környezethez. Az egyetemen működő TF-műhely munkáját is újra kellett tervezi és szervezni, de működik. 

A Nemerkényi Krisztina vezette csoport szép karanténvideóval idézte fel az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékeit, ami most újabb esemény szervezésével ér véget: szerdán 10 órakor néma főhajtással és koszorúzással emlékeznek az 1956-os forradalom áldozataira a Testnevelési Egyetem B6-os és a B7-es épülete közötti területen elhelyezett kopjafa előtt.

Az áldozatokra emlékezve

„Ha behatárolt keretek között is, akár karanténvideókkal vagy bármi mással, de igyekszünk tevékenykedni, mert muszáj megemlékezni ünnepeinkről, hősi halottainkról. Ez mindig is üzenet lesz a fiatalabb generáció számára – mondta megkeresésünkre Nemerkényi Krisztina. – Örömmel tapasztaltam és tapasztalom, hogy a járványügyi helyzet dacára sokan vállalták a lehetőséget; az októberi karanténvideó elkészítésekor volt, aki otthonról szerepelt, mások pedig bejöttek az egyetemre. Külön köszönettel tartozom Varga Ferencnek, aki ragyogó vágóképekkel tette még szebbé a videót. Egyébként kifejezetten fontosnak tartom a közösségi programokat, és ha az azokat megtekintők tíz százaléka elgondolkodik az adott esemény mondanivalóján, üzenetén, már megérte."

Az áldozatokra emlékezve

A TE elismert oktatója emlékeztetett rá, hogy a vírus első hulláma éppen akkor érkezett meg Magyarországra, amikor a március 15-iki ünnepségre készült a TF-műhely, így az idén nem tudtak méltó módon emlékezni.

„És sajnos nagyon úgy fest, hogy a pandémia miatt a karácsonyi ünnepséget sem rendezhetjük meg, legfeljebb egy újabb karanténvideóval – tette hozzá Nemerkényi Krisztina. – De az egészségnél nincs fontosabb, úgyhogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!"

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!