Ritmikus gimnasztika – belülről
2020. december 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

RG mindörökké címmel sportéletrajzi könyvet írt Wehovszky Vivien, az MTK korábbi válogatott ritmikus gimnasztikázója, a Testnevelési Egyetemen jelenleg harmadéves edző szakos hallgató. A még mindig csupán 22 esztendős lány pályafutása kapcsán sajnos múlt időben kell beszélnünk, egy makacs vállsérülés ugyanis a befejezésre kényszerítette, s még mindig nem tudni, szükségszerű lesz-e az orvosi beavatkozás. Az idén májusban hagyta abba a versenyszerű sportolást, az azóta eltelt időszakban többek között a már említett RG mindörökké című mű megírásán dolgozott.

 Ritmikus gimnasztika - belülről (Wehovszky Vivien)

„Tizennyolc évet töltöttem el a ritmikus gimnasztikában, rengeteg tapasztalat gyülemlett fel bennem, s úgy gondoltam, e könyv megírásával segíthetek, egyúttal irányt mutathatok a fiatal versenysportolóknak, különösen, ugye, az RG-seknek – mondta megkeresésünkre Wehovszky Vivien. – Karrierem során számos kérdés és probléma vetődött fel, amelyekre nem mindig tudtam a megfelelő választ, ezért a felvértezett tudásom révén igyekeztem főleg motivációs szempontból megközelíteni a kérdéseket, hogy versenyző és edző egyaránt partra tudjon hajózni a kérdések tengeréből. A könyv megírása nem szakmai síkon készült, sokkal inkább pedagógiai, pszichológiai és szociológiai oldalról közelíti meg a ritmikus gimnasztikát, az élsportot. Külön motivált az a néhány korábbi RG-s, akik már írtak könyvet, mert szerettem volna, hogy a magyaroknak is legyen lehetőségük ilyen könyvet olvasni.”

A kötet első körben magánkiadásban készült, ez azt jelenti, hogy egyelőre kizárólag tőle lehet megvásárolni, akár online, akár személyesen. Elárulta továbbá, hogy néhány éven belül edzőként szeretné átadni tudását a fiatal sportpalántáknak.

„Örülök, hogy a Testnevelési Egyetemen folytathatom a tanulmányaimat – hangsúlyozta. – Noha csaknem húszéves RG-s múltam sok mindenre megtanított, rengeteget kell még tanulnom a jó edzővé váláshoz. A kialakult járványhelyzet miatt az online térben van lehetőségem betekintést nyerni más országok edzésmetodikájába, amit hosszú távon nyilván hasznosíthatok.”

Egy biztos: már elindult a cél felé vezető úton.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!