Educatio online: A TE is ott lesz
2021. január 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 21–23. között rendezik a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyet a koronavírus-járvány miatt – az esemény története során először – online kiterjesztésben tekinthetünk meg. A felvételizők körében rendkívül népszerű oktatási seregszemlén természetesen jelen lesz a Testnevelési Egyetem (TE) is.

Educatio Online: A TE is ott lesz

A pandémia miatt idén a virtuális térben tartják az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. közös rendezvényét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A nem mindennapi – így történelmi – eseményen egyetemünk is képviselteti magát.

Az esemény keretében az érdeklődők az intézmények hallgatóitól, diákjaitól, illetve munkatársaitól kapnak információt a hazai szakképző iskolák, főiskolák és egyetemek képzéseiről, továbbá megismerkedhetnek kurzuskínálatukkal, felvételi követelményeikkel és ösztöndíj-lehetőségeikkel.

Lényeges információ, hogy aki szeretne részt venni az idei online Educatión, annak regisztrálnia kell az esemény honlapján. Ezt követően mindenki kiválaszthatja annak a felsőoktatási intézménynek a standját, amellyel kapcsolatban kérdéseket szeretne feltenni.

A TE iránt érdeklődők csütörtökön, pénteken és szombaton 9.00 és 17.00 óra között a Zoomon keresztül, chatszobákban tájékozódhatnak az egyetemmel kapcsolatban. Az első szobában Kovács Ágnes egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a TE nemzetközi nagykövete félóránként tart általános felvételi ismertetőt. A második szobában a Hallgatói Önkormányzat és a Tanulmányi Hivatal munkatársai válaszolnak az osztatlan tanárképzéssel és az edzőszakokkal kapcsolatos kérdésekre. A harmadik virtuális helyiségben – szintén a Hallgatói Önkormányzat és a Tanulmányi Hivatal képviselői – az alap- és mesterképzést érintő kérdéseket válaszolnak meg. Fontos tudni, hogy a chatszobák átjárhatóak, de létszámkorlát miatt egy Zoom-szobában egyszerre legfeljebb 100 résztvevő tartózkodhat.

Akinek kedve támad, végiglapozhatja az egyetem online Felvételi Kalauzát, továbbá megtekintheti a TE-t népszerűsítő videót és Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor köszöntőbeszédét, amelyben a leendő TE-hallgatókat szólítja meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!