Plazmaterápia: doppingvétség vagy sem?
2021. február 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 8-án, hétfőn újabb webkonferenciát szervez a COVID és a sport kapcsolatáról Dr. Szelid Zsolt, a Testnevelési Egyetem sportkardiológusa, és ahogyan eddig, ezúttal is érdekes témákat boncolgatnak a meghívottak. Rajta kívül Dr. Lacza Zsombor, a TE tudományos rektorhelyettese, valamint Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Anti-Dopping Csoport vezetője tart előadást.

„Hétfőn a dopping lesz a központi témánk, mert kiderült, hogy a plazmaterápiás program, konkrétan a plazma levétel technológiája dopping kérdéseket vet fel – mondta pénteki megkeresésünkkor Dr. Szelid Zsolt. – A hétfői webkonferencián pró és kontra sorakoztatunk föl érveket, mert a plazmaterápiával mégiscsak az a szándékunk, hogy segítsünk a súlyos betegeken. De vajon így, ebben formában lehet-e? Forrongó téma, biztosan érdekes lesz.”

Plazmaterápia: doppingvétség vagy sem?

A Testnevelési Egyetem sportkardiológusa hozzátette: ő maga a COVID aktualitásáról beszél majd, többek között arról, hogy mi várható a vakcinálás elterjedésével. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az idén is igyekeznek rendszeresen (havonta) megszervezni a webkonferenciát, és szeretnék minél inkább kibővíteni a sportegészségügyi témákat.

Jelentkezni ugyanúgy lehet, mint a tavalyi konferenciákra, vagyis a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, az érdeklődőket a Microsoft Teams felületén lévő COVID és Sport csoportba várják a szervezők.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!