Rácz Levente a sikerről, a küldetésről és a tehetségekről
2021. február 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Rácz Levente, a Testnevelési Egyetem Kineziológiai Tanszékének vezetője volt az M2 Petőfi televíziós csatorna vendége. Hazánk egyik legkiválóbb erőnléti edzőjének nevéhez több mint ötven érem fűződik az elmúlt két olimpiai ciklus utánpótlás, illetve felnőtt világversenyeiről, így arról is kérdezték, mi a siker titka?

Rácz Levente a sikerről, a küldetésről és a tehetségekről

„Jól gazdálkodom a sportolók energiájával és idejével” – mondta válaszában Rácz Levente, aki szerint a jó edzővé váláshoz az elhivatottság és a küldetéstudat is elengedhetetlen tényező.

Nemrégiben őt nevezték ki a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a NEKA vezető erőnléti edzőjének, ennek kapcsán hangsúlyozta: az akadémiai képzés lényege, hogy minél több tehetséges fiatalt juttassanak el a nemzetközi élmezőnybe, hiszen ebből a válogatottak, illetve a magyar klubcsapatok is sokat profitálhatnak.

„Nekem az a feladatom, hogy ennek hátterét minél magasabb színvonalon biztosítsam” – tette hozzá.

A megfelelő mozgáskultúra közvetítéséről, az indirekt információk eredményre vezetéséről, valamint a tehetségek egészen fiatalkori felfedezéséről is érdekességeket árult el a több mint ötperces beszélgetésben, érdemes tehát végignézni!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!