A TE tíz hallgatója részesült BOM-ösztöndíjban
2021. március 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idén újabb 25 sporttehetség nyerte el a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert-ösztöndíját, akik közül 10 sportoló a Testnevelési Egyetem hallgatója. Gratulálunk a díjazottaknak! 

A BOM Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány kihirdette új ösztöndíjasainak névsorát. A program újdonsága, hogy a tandíjköteles képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is benyújthatták pályázatukat. A huszonöt fiatal sporttehetség az ösztöndíjprogram keretében közel 22 millió forintos támogatásban részesül.

A TE tíz hallgatója részesült BOM-ösztöndíjban

A BOM Alapítvány pályázatán nyolcadik alkalommal indulhattak azok a fiatalok, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, és élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. A friss ösztöndíjasokkal együtt már több mint 150 sportoló támogatása fűződik az Alapítványhoz. Ebben az évben az önköltséges képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is pályázhattak a programra, akik szabadon felhasználható támogatást nyertek el. A huszonöt sikeresen pályázó sportoló közül hatan tandíjköteles, tizenkilencen pedig állami ösztöndíjas képzésben folytatják tanulmányaikat. A friss ösztöndíjasok között számos sportágból képviselik magukat világ- és Európa-bajnok tehetségek, köztük több parasportoló is. Az Alapítvány ösztöndíjprogramjában nyertes fiatalok a MOB első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjban részesülnek.

A BOM Alapítvány és stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalokat erősítse abban, hogy a sportkarrierjük mellett az önképzésre és a tanulásra is kiemelt figyelmet fordítsanak, amivel a későbbiekben további sikereket érhetnek el az élet más területein is.

Ösztöndíjat nyert hallgatóink névsora:

  • Bőhm Csaba, öttusa, Testnevelési Egyetem/BSc edző
  • Csere Gáspár, atlétika, Testnevelési Egyetem/sport, nevelés- és társadalomtudomány
  • Csikós Zsóka, kajak, Testnevelési Egyetem/sport- és rekreációszervezés
  • Ekler Luca, paraatlétika, Testnevelési Egyetem/MSc szakedző
  • Gyurátz Réka, atlétika, Testnevelési Egyetem/MSc szakedző
  • Kardos Bence László, öttusa Testnevelési Egyetem/BSc edző
  • Keszthelyi-Nagy Rita, vízilabda, Testnevelési Egyetem/BSc edző
  • Pásztor Flóra, vívás, Testnevelési Egyetem/BSc edző
  • Vas János, jégkorong, Testnevelési Egyetem/BSc edző
  • Zombori Gábor, úszás, Testnevelési Egyetem Gyakorló

forrás: MOB

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!