Van kiút a krízishelyzetből!
2021. március 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A világjárvány új élethelyzetet alakított ki szinte mindenki számára, felborult a már megszokott napirendünk. A korlátozások, valamint a saját és szeretteink egészségéért, egzisztenciájáért aggódás erősen kihatott életünkre. Ezért is készítette el a Felsőoktatási Tanács a hallgatókat támogató online kiadványait.

Több mint egy éve indult el az online oktatás országszerte; új kihívás elé állítva az oktatókat és a hallgatókat egyaránt. Ebben az időszakban a stressz, a bezártság és sok esetben a lehetőségek beszűkülésének kényszerű megélése miatt nehéz fenntartani a mentális egészséget, a motivációt, összeszedettnek és produktívnak maradni, alkalmazkodni az új élethelyzethez. Sok hallgató tapasztalhat erősödő depressziós és szorongásos tünetet, a normális élet- és alvásritmus felborulását, amelyek fokozottan növelik a lemorzsolódás veszélyét is.

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) elkészítette a hallgatók tanulmányi, karrierépítési és lelki támogatását segítő 17 online kiadványát (a FETA Füzetek-sorozat részeként), amelyek ingyen letölthetők. 

Van kiút a krízishelyzetből

A Testnevelési Egyetemen továbbra is lehetőség van a Támogató Szolgálathoz fordulni, amely Dr. Lénárt Ágota szakpszichológus, pszichoterapeuta segítségével működik.

Bármilyen élethelyzetbe is került, forduljon bizalommal az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda Támogató Szolgálatához a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, és együtt megtalálják a megoldást!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!