Jókay Zoltán bajnoki trónra vezette a Pénzügyőrt
2021. április 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szédületes idényt zárt a Pénzügyőr férfi röplabdázóival Jókay Zoltán vezetőedző. A Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanára a közelmúltban Magyar Kupa-aranyéremig vezette csapatát, kedden pedig bajnoki címet ünnepelhetett, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban együttese legyőzte a Kaposvárt, s ezzel 3:1-es összesítéssel megnyerte a döntőt.

Jókay Zoltán bajnoki trónra vezette a Pénzügyőrt

fotó: Pénzügyőr SE

Az 53 éves szakember – aki korábban a női válogatott szövetségi kapitánya is volt – edzői pályafutása ötödik bajnoki aranyát hódította el (2004 és 2018 között négyszer a Vasas női csapatával dicsőült meg), és Bizik László, Havasi Gyula, Botos Ferenc, Nyári Sándor, valamint Szasa Nedeljkovics után ő a hatodik tréner, aki mindkét nem bajnokságában csúcsra ért a magyar élvonalban.

„Szerdán már tanítottam, reggel tíz órától délután háromig – mondta megkeresésünkre Jókay Zoltán. – Hogy ez volt-e edzői pályám legsikeresebb idénye? Nos, inkább azt mondanám, hogy egyik legsikeresebb, mert annak idején a Vasas női együttesével is összejött a duplázás, vagyis a Magyar Kupa és a bajnokság megnyerése egy évadon belül.”

Akárhogy is nézzük, parádés eredménysorral büszkélkedhet a Pénzügyőrrel, hiszen az előző, a COVID miatt kényszerűségből idejekorán berekesztett bajnokságban, valamint ebben a kiírásban összesen két vereséget szenvedett el csapatával.

„A második a Kaposvár elleni finálé harmadik összecsapása volt – mondta erre Jókay Zoltán. – Ott negyven ki nem kényszerített hibát követtünk el, ami őrületesen sok, ráadásul ellenfelünk jelentősen feljavult, megérdemelten győzött. Mondtam is a srácoknak a negyedik találkozó előtt, hogy ne foglalkozzunk a külső körülményekkel, adott esetben a vitatható ítéletekkel, hanem azt a koncentrált, összeszedett játékot vezessük elő, amely az egész idényben jellemzett minket. Nyilván jól nézett volna ki, ha veretlenül nyerjük meg a bajnokságot, de nem hiszem, hogy a klubnál bárkinek is hiányérzete van, nekem sincs, mert a legkevésbé sem volt elvárás a veretlenség megőrzése. Magyar Kupa-győzelem, bajnoki cím, úgy hiszem, erre méltán lehetünk büszkék.”

Ami a folytatást illeti, a TE mesteroktatója az európai kupaporondon is szerepelhet csapatával, amellyel az előző idényben a Challenge-kupában egészen a legjobb nyolcig menetelt.

„Az európai erőviszonyokat tekintve szerintem a harmadik számú európai kupasorozatban méltó helyünk van, és természetesen igyekszünk is maradandót alkotni. A legjobb négy közé jutás már annak számítana.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!