A sportélet tisztaságát is védi majd a Nébih és a TE együttműködése
2021. május 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem (TE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakmai kooperáció a jövőben olyan területeket érint majd, mint az étrend-kiegészítők, a sportolóknak szánt élelmiszerek vizsgálata, az internetes kereskedelem ellenőrzése és a közös kommunikációs aktivitások megvalósítása.

A sportélet tisztaságát is védi majd a Nébih és a TE együttműködése

Az együttműködés elsődleges célja – az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiával is összhangban – a társadalmi szemléletformálás, a tudatos és igényes fogyasztói magatartás erősítése, valamint az igazolt versenysportolók egészségének és a sport tisztaságának védelme.

A Nébih és a Testnevelési Egyetem együttműködése lehetővé teszi közös munkabizottságok alakítását, a kommunikációs tevékenység összehangolását, valamint közös rendezvények, képzések, konferenciák megtartását.

A szervezetek közti kooperáció során hangsúlyozott szerepet kap majd az élelmiszerek, étrend-kiegészítők összetételének vizsgálata, valamint az interneten történő élelmiszer-forgalmazás ellenőrzése is. Egyre gyakrabban fordul ugyanis elő, hogy élelmiszerek, étrend-kiegészítő készítmények a World Antidoping Agency (WADA) tiltólistáján szereplő tiltott szereket (stimulánsok, hormon és/hormonhatású szerek) és egyéb, élelmiszerekben tiltott hatóanyagokat tartalmaznak.

Az együttműködés sikerességét, a lehetséges új területeket, irányokat évente közösen értékeli majd a két szervezet.

Utolsó módosítás: 2021. július 1. 14:50
nyomtatás
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!