Visszatértünk!
2021. május 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Félévnyi szünet után újra élettel telt meg a Testnevelési Egyetem aulája és étterme, hiszen, ha tömbösítve is, de ezen a héten megtartják az alapképzésben részt vevő, nem végzős hallgatók gyakorlati óráit. Lássuk, hogyan „ízlett” a visszatérés az elsőéves hallgatóknak.

Visszatértünk!

A vonatkozó rektori rendelkezés értelmében 2021. május 10. és 15. között egy kis időre visszatérhet az élet a Testnevelési Egyetemre, ugyanis az alapképzésben részt vevő, nem végzős hallgatók végre gyakorlati órákat látogathatnak.

Fecske Laura, elsőéves úszóedző hallgató emlékei szerint egy tavaly november elején megtartott filozófiaóra volt a legutóbbi, amelyet még a Testnevelési Egyetem épületében hallgathatott végig. Ezt követően jött a hír, hogy az egyre romló járványügyi helyzet miatt újra leáll az ország.

„Nagyon nehéz volt átállnunk a távoktatásra. Ezután egyre jobban belelendültünk, nemcsak mi, hanem a tanárok is. El kell ismernem, kicsit kényelmessé tett minket ez a helyzet, és az sem volt túl jó, hogy be voltunk zárva a négy fal közé. Ezért örülök, hogy újra találkozhattam barátaimmal és szaktársaimmal. Rendkívül jó érzés, hogy kezdjük visszakapni a régi életünket.”

Szenczi Nikolettnek, Laura szaktársának is elsősorban a barátai hiányoztak az elmúlt időszakban.

„Azért volt rossz, mert leginkább csak a Messengeren tudtunk beszélni, ott is csak ritkán. Most már nagyon jó, hogy végre újra láthatjuk egymást. Visszatért az egyetemi fíling, amely novemberben egy nap alatt szinte semmivé lett. Bevallom, az online tanítás nem igazán fekszik nekem, jobban szeretem, ha élőben hallgathatom a tanárokat, mert úgy sokkal könnyebben megértem a tananyagot. Úgy tudom, hogy most még az e-learning rendszerben vizsgázunk, de szeptembertől újra jöhetnek a kontaktórák és a régi, jól bevált rendszer.”

Boda Ajtony, aki „szintén zenész”, elsőéves úszóedző hallgató – úgy tűnik, pont őket kaptuk el, pedig voltak sokan az Egyetemen, de a budapesti vizes Eb-rajtján talán ez így stílszerű - már nagyon várta a visszajövetelt, hiszen végre találkozhatott barátaival és évfolyamtársaival.

„Tudom, hogy csak egy hétről van szó, de igyekszem kiélvezni minden pillanatát. Őszintén szólva novemberben ugyanakkor azt is vártam, hogy egy kicsit hazamenjek a szüleimhez. Mint sokunknak, nekem sem volt könnyű belerázódni az online oktatásba, de szerencsére – más egyetemekkel ellentétben – mi legalább járhattunk órákra tavaly augusztus és november között. Elsőévesként mi legalább megismerkedhettünk tanárainkkal és szaktársainkkal, mások, akik már a szeptembert is távoktatásban kezdték, viszont nem. Nehéz lesz újra felvenni a fonalat. Főként a vizsgáktól tartok egy kicsit, de remélem, sikeresen veszem az akadályokat.”

A lényeg: újra itt vagyunk, itt vagytok!

Hajrá TE!

Visszatértünk!

Visszatért az élet a D-terembe (fotó: Dr. Ökrös Csaba)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!