A MOB lesz a VI. Sport és Innováció Konferencia kiemelt partnere
2023. szeptember 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. október 4. és 6. között rendezik a VI. Sport és Innováció Konferenciát, amelynek fő témája: „Az edzők képzésének innovatív módszerei”. Az esemény kiemelt együttműködő partnere a Magyar Olimpiai Bizottság.

A sport innovációit felvonultató sporttudományos konferencia idén is a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF), a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ közös rendezvénye lesz, míg kiemelt együttműködő partnere a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amelynek elnöke, az esemény fővédnöki tisztét az olimpiai bajnok Gyulay Zsolt tölti be.. 

Az expóval és a sportfotókiállítással egybekötött nagyszabású esemény középpontjában az edzők képzésének innovatív módszerei állnak.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyaránt fontosnak tartja a kettős karriert, többek között ezért is lesz a VI. Sport és Innováció Konferencia kiemelt együttműködő partnere a MOB.

Október 4-én a NEKA Balatonbogláron látja vendégül a résztvevőket, majd október 5-én és 6-án a TF-en folytatódik a Sportinno. Az utolsó nap, a konferencia keretében kerül sor a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójának (SHS) megnyitójára is.

A Sportinno Expo nevet viselő kiállítás kétnapos lesz, a második nap a kiállítóknak lehetőségük nyílik találkozni hét hazai felsőoktatási intézmény sportszakos hallgatóival, oktatóival és vezetőivel.

Az esemény ideje alatt tekinthetjük meg a Németh Ferenc-fotókiállítást, amelynek középpontjában a kettős karrier áll.

A TF-en október 5-én, csütörtökön Gyulay Zsolt olimpiai és világbajnok kajakozó, Magyar Érdemrend parancsnoki kereszttel kitüntetett sportvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora mond nyitóbeszédet.

Az Athén teremben a plenáris előadások között hallgathatjuk meg dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedzőt, Frank Dicket, a Nemzetközi Atlétikaiedző-akadémia és az Atlétikai Edzők Európai Szövetségének elnökét, valamint prof. dr. Csépe Valériát, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnökét.

Délután szekciókkal folytatódik a rendezvény: a MOB a kettős karrierről, a TF neves oktatói az egyetem innovátorairól, többek között Iglói Mihályról beszélnek. A kerekasztal-beszélgetések során terítékre kerül a hazai edzőképzés, a parasportedzők helyzete, a sport és mentorálás, mint a nők vezetővé válásának sikertényezői, illetve a genetika és a sport kapcsolata. 

A konferencia október 6-án, pénteken két kerekasztal-beszélgetéssel és a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójának megnyitójával zárul.

Ez itt az esemény programja, és itt lehet regisztrálni.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!