Galéria

Sportinno 2022SportInno 2021 | Sportinno 2018 | Németh Ferenc-fotópályázat 2018 | Sportinno 2017

Sportinno 2022

Sportinno 2021

Első nap

Második nap

Harmadik nap

2018 - Kétnapos konferencia, többezer érdeklődő

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében egy hónapja, május 9-10-én rendezték meg a ferencvárosi Groupama Arénában a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. Eltelt tehát négy hét, egy hónap az esemény befejezése óta, ezért úgy gondoltuk, röviden érdemes visszatekinteni hazánk legnagyobb sporttudományos konferenciájára.

A Sportinno óta eltelt hetekben is érkeztek és érkeznek egyetemünkre a jókívánságok, hazai és külföldi cégvezetők egyaránt elismerőleg beszélnek a kétnapos rendezvényről, annak szervezéséről és színvonaláról. Húsz cég vett részt a széles spektrumú konferencián, amelyen összesen százhat előadás hangzott el. Az esemény szerves részét képezte a Barcelonából érkező sztárvendégek „vezette” edzőképzés, amely a magyar labdarúgó-társadalomban és a hazai sajótban egyaránt kiemelt figyelmet kapott. Joggal, hiszen Prukner László vezetésével több mint ezer ember hallgatta a világ egyik élklubjának legendáit az összejövetelen. Emellett nagy sikert aratott a szinvonalas fotókiállítás, a Németh Ferenc-díj megrendezése is.

„A Sport és Innováció Konferenciával a hagyományteremtés volt a célunk, s a jelek szerint jó úton járunk álmunk megvalósítása felé – mondta megkeresésünkre Kádár Judit, a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője. – Ez a közeg, ahol egyszerre találkozik a nemzetközi cégek és a sportszervezetek kutatói, oktatói és tudományi csoportja, nos, szerintem egyedülálló. Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen színvonalas konferenciát rendeztünk, valamint az, hogy immár öt sportág – a labdarúgás, a vízilabda, a kézilabda, a jégkorong és a röplabda – képviseltette magát a tudomány és az innováció színpadán.”

A hagyomány pedig tovább él, hiszen ilyen sikerek után jövőre bizonyára harmadszor is megrendezik a konferenciát.

A következő galériában felidézzük a Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia néhány emlékezetes pillanatát.

a

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

A II. Nemzetközi Sportinnovációs Konferencia társrendezvényeként megtartott ünnepség keretében átadták a Testnevelési Egyetem (TE) által életre hívott Németh Ferenc-fotópályázat győztesének járó plakettet. A három kategória, köztük a 21 éven aluliak számára kiírt Testnevelési Egyetem Fotódíja versenyben 102 pályázó vett részt. 

Az eseményre, amelyet a Testnevelési Egyetem PR és Marketing osztálya a LikeGruop partnerségével, a BP 2017 Nonprofit Kft. és a MSÚSZ támogatásával szervezett, 102 pályázótól összesen 2263 pályamű érkezett. Az esemény fővédnöke, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony volt. 

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

A pályázat műveinek bemutatóján Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora elmondta, a fotózás a pillanat művészete, amelyhez intuíció és tehetség egyaránt szükségeltetik.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között (Mocsai Lajos)

 „Örülök, hogy  Németh Ferenc fiával, Péterrel és a sportújságírók szövetségének támogatásával létre tudtuk hozni ezt a díjat” – jelentette ki Mocsai Lajos a Groupama Arénában.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

Novotny Zoltán a Magyar Sportújságíró Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Rádió örökös tagja beszédében kitért Németh Ferencre, a díj névadójára és a sport, a fotózás és a művészet kapcsolatára. A Németh Ferenc-fotópályázat idei tematikája a Futball, a sport, ami összeköt volt.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

A Németh Ferenc-díj első és második helyét és az azzal járó összesen 250.000 forintot Micheller Szilvia nyerte meg az öttagú zsűri döntése alapján, míg a 3. helyezett Sas Gábor A szív diadala című képe lett. 

A zsűrinek tagja volt Farkas József, a magyar sportfotózás doyenje, Mathias Kniepeiss (AUT) az egyik legismertebb osztrák sportfotós, fotóművész; Németh Péter, Németh Ferenc fia; Szabó Miklós a Nemzeti Sport fotórovat vezetője és Szabó Zoltán fotóművész, a Kincseskamera tulajdonosa.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

Az átadón további két díj is gazdára talált: a Testnevelési Egyetem fotódíját Varga Dzsenifer nyerte meg, Sziffer András és Égerházi Péter előtt.

Nagy pillanatok és a Nagy kékség a győztes képek között

Az Év hazai nemzetközi sporteseménye legjobb fotójának díja első helyéért járó plakettet Derencsényi István vihette haza, aki a zsűri döntése alapján Merész Márton és Kovács Anikó előtt végzett. 

Németh Ferenc a Magyar Távirati Iroda, a Nemzeti Sport és az MLSZ korábbi fotóriportere 2013-ban hunyt el.

2017 - Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten

A sport és az innováció kapcsolatáról, lehetőségeiről kezdődött nemzetközi konferencia Budapesten. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia nyitónapján köszöntőt mondott dr. Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese, dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója és Prof. Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora.

A MNKH és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében megrendezésre kerülő eseménnyel kapcsolatban Mocsai Lajos hangsúlyozta, hogy a régire, a tradicionálisra támaszkodva szeretnének az innováció területén előremutatót létrehozni a Testnevelési Egyetemen, és ez a közös cél a rendezvénnyel is. Az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia kapcsán az eseményt megálmodva, Oláh Zsanett vezérigazgató asszonnyal a rendező felek szeretnék, ha egy tradíció venné kezdetét ezzel a Groupama Arénában megrendezésre kerülő kétnapos eseménnyel – mondta el Mocsai Lajos.

A konferencia során magyar és angol nyelvű előadásokon, workshopokon vehetnek részt az érdeklődök. Többek között foglalkoznak majd edzésmódszertannal, a sporttudomány interdiszciplináris megközelítésével, sportszabályozással, sportjoggal, a sporthoz kapcsolódó reklámtevékenységek érték meghatározásával, valamint téma lesz napjaink egyik legaktuálisabb sporteseménye, a FINA vizes világbajnokság is. Az eseményre több, mint 500 érdeklődő regisztrált és ebből 300 feletti a szakmai regisztrációk száma.

Szabó Tünde beszédében megköszönte a szervezőknek, hogy életre hívták ezt a konferenciát, ahol a magyar sportgazdaságnak lehetősége nyílik újabb lépést tenni nemzetközi sikerek felé napjaink tendenciáinak megismerésével, figyelemmel kísérésével, valamint a sportiparban tevékenykedő több ígéretes magyar vállalkozás bemutatkozásával.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a sportgazdaság, a képzés és az innováció terén egyre nagyobb sikereket érnek el a hazai szereplők, amit a kormány sporttudományi és sportigazgatási törekvései is elősegítenek, az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, a sport területén, amely jótékonyan hat az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a szociális területekre, a fejlesztésekre illetve, a gazdaság élénkítésére is.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!