Sikeresen lezajlott az első "motivációs kurzusleírás" szakmai műhelymunka
2023. október 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mire szolgál a motivációs kurzusleírás? Hogyan segíti az oktatói tervezést és a hallgatók motivációját, ezen keresztül pedig a sikeresebb tanulást? Milyen kutatási eredmények igazolják a működését? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapott az a nyolc oktató/kutató kollégánk, aki a speciális oktatási hét keretében vett részt a motivációs kurzusleírás metodikáját feldolgozó belső továbbképzési programon.

A közel háromórás próbaesemény keretében a résztvevők egy általuk oktatott tantárgy leírása alapján, egymás ötleteiből is tanulva fejlesztették tovább egy választott kurzusleírásukat. A jelenlévő oktatók közül többen megfogalmazták, hogy: „Remélhetően sok hasonló kezdeményezés lesz még az egyetemen, hiszen ezek egyrészt segítenek jobban megismerni egymást, másrészt motivációt is jelentenek... Fontos lenne, hogy ez a fajta együttgondolkodás minél több kollégához is eljusson.”

Sikeresen lezajlott az első motivációs kurzusleírás szakmai műhelymunka

A Tanárképző Intézet, azon belül dr. habil. Csányi Tamás, a Testnevelés-elméleti- és Oktatásmódszertani Tanszék vezetője segítségével létrejött esemény egyelőre „pilot” jelleggel indult el, de az érdeklődés és a sikeres megvalósítás alapján további műhelymunka meghirdetése is várható, amelyre minden érdeklődőt várnak a szervezők.

A műhelymunka kapcsán prof. dr. Tóth László főigazgató elmondta, hogy „nagyon fontos lenne a jövőben hasonló, konstruktív és innovatív belső tudásmegosztó események létrehozása. Az ilyen események nemcsak új lendületet adhatnak az oktatási tevékenységünkhöz, hanem mélyítik a tanszékek és intézetek közötti együttműködést, partneri kapcsolatokat. A Tanárképző Intézet a jövőben is vezető szerepet tud vállalni egy-egy oktatásfejlesztést célzó kezdeményezés felkarolásában".

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!