Mozgásbiológiai Konferencia a TE-n
2019. november 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetemen november 21-22-én rendezték meg a 49. Mozgásbiológiai Konferenciát. Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor úr megnyitó beszéde után Prof. Dr. Hamar Pál köszöntötte a jelenlévők sorában Dr. Nemessuri Mihály özvegyét, Nemessuri Editet, aki minden évben lelkes és aktív résztvevője a konferenciának.

Mozgásbiológiai Konferencia a TE-n

Az idén a két napon nyolc szekcióban 32 előadás hangzott el. Az előadók többek között a prevenció, rehabilitáció, a sportjátékok módszertani innovációi, a sport szervezeti kérdései, a neveléstudomány elméleti és módszertani kérdései, valamint a sportpszichológia tudományköréből hallhattak színvonalas előadásokat.

Az előadók között nemcsak neves professzorokat üdvözölhettünk, hanem a tudóspályára készülő ifjabb generáció is bemutatkozott. Ez a konferencia kiváló lehetőséget ad arra, hogy a gazdag, tudományos életúttal büszkélkedő professzorok, kutatók mellett fiatal, a pályájuk elején lévő kutatók, PhD-hallgatók is gyakorlatot szerezzenek a tudományos előadásokon szereplésben.
A konferencia megrendezéséhez a Magyar Sporttudományi Társaság, a Magyar Edzők Társasága és a Testnevelési Egyetem nyújtott jelentős támogatást.

Prof. Dr. Hamar Pál zárszavában felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy 2020-ban a fél évszázados jubileumi konferenciára kerül sor, amelyre a szervezők már most elkezdik az ünnepi programhoz méltó felkészülést.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!