Húsz új mentortanár segíti a Tanárképző Intézet munkáját
2024. február 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb fontos szakterületet bővített és fejlesztett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem.

Csaknem két hete, január 26-án rendezték meg a TF-en az idei első mentortanári értekezletet, amelynek alkalmával bemutatták és felkészítették a kiemelt fontosságú hálózathoz újonnan csatlakozó húsz mentortanárt. Az értekezletet prof. dr. Tóth László, a Tanárképző Intézet főigazgatója nyitotta meg, majd dr. habil. Csányi Tamás, a Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszék vezetője és Boronyai Zoltán szakvezető mestertanár tartotta meg interaktív tájékoztatóját. A gyógytestnevelés szakmai területét Lénárt Tímea és Gálfalviné Reé Krisztina oktató kollégák képviselték.

A testnevelő és gyógytestnevelő tanárok megújuló képzésének egyik kiemelt színtere  az iskolai gyakorlat, amelynek mennyisége jelentősen bővül a következő években. Ebben a munkában főszerepet kapnak a gyakorlatok helyszínét biztosító iskolák, valamint a gyakorlatokat irányító mentortanári hálózati rendszer.

„Az új típusú tanárképzés iskolai gyakorlatai csaknem megháromszorozódtak, ezért is dolgoztunk megfeszítve a mentortanári létszám bővítéséért, egyszersmind a minőség javulásáért. Ez ugyanis rendkívül fontos terület az oktatásban – mondta megkeresésünkre dr. habil. Csányi Tamás. – A második évfolyamtól kezdődően egészen a képzés végéig heti rendszerességgel hospitálnak és tanítanak a hallgatók. A budapesti mentori hálózatunk csaknem száz főt foglal magába, munkájuk értékét és fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!