Fókuszban a sportszülők
2024. január 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikert aratott a Sportszülők Akadémiájának első foglalkozása csütörtökön a Magyar Sport Házában, ahol a TF is képviseltette magát.

Hagyományteremtő jelleggel indult útjára a Sportszülők Akadémiája, amelynek első összejövetelét csütörtökön rendezték meg Budapesten, a Magyar Sport Házában. A nagy sikerű eseményen dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatottat három olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány, valamint dr. Kovács Krisztina, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportpszichológusa tartott előadást – vele beszélgettünk.

„Mivel egyre gyorsabban változik és fejlődik az élsport, illetve az utánpótlássport, a sportszülők szerepe is felértékelődik, az eredményesség manapság már nem is létezhet szülői szerepvállalás nélkül. E jelenség hátterét és fontosságát igyekszünk megvilágítani – mondta érdeklődésünkre Kovács Krisztina. – A Magyar Edzők Társaságának célja, hogy e program révén a szülők megkapják a megfelelő információkat, amelyek birtokában még inkább tudják segíteni sportoló gyereküket, egyúttal az egyesületeket. A csütörtöki foglalkozáson Kemény Dénes az utánpótlásedzőkről, illetve szerepükről tartott előadást, én pedig a sportpszichológiai vonalat képviseltem.”

Fókuszban a sportszülők 1

Az érdeklődés messze túlszárnyalta a várakozásokat, száznál többek vettek részt az eseményen, online pedig több százan csatlakoztak.

„A Sportszülők Akadémiájával igyekszünk hagyományt teremteni, minden tudományterület képviselőit megszólaltatni, hiszen többek között a sportpszichológia, a sportorvoslás vagy éppen a dietetika is jelentősen befolyásolja az eredményességet” – tette hozzá Kovács Krisztina.

A terv szerint havonta szervez foglalkozásokat a Magyar Edzők Társasága a sportszülők minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében.

Fotó: MET/Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!