Az Európai Testnevelő Tanári Szövetség (EUPEA) vezetőtestületének tagjává választották Csányi Tamást
2023. november 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős nemzetközi elismerésben részesült dr. habil. Csányi Tamás, a TF Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszékének vezetője, aki az Európai Testnevelő Tanári Szövetségben kapott újra rangos pozíciót és feladatot.

Az Európai Testnevelő Tanári Szövetség az európai térség nemzeti testnevelő tanári egyesületeinek ernyőszervezeteként a legmagasabb szinten képviseli a testnevelés és diáksport ügyét.

A luxemburgi központú szövetség november 18-án tartotta tisztújító közgyűlését a frankfurti Goethe Egyetem Sport Intézetének vendégeként, ahol a jelenleg 34 tagszervezettel működő szövetség közgyűlése nyolc év után újabb négy évre egyhangúlag választotta meg a vezetőtestület tagjának dr. habil. Csányi Tamást.

A megbízatás részeként a tanszékvezető közreműködik a szövetség stratégiai tervezési feladatainak végrehajtásában, valamint képviseli a tagsággal rendelkező felsőoktatási intézmények és diáksportszövetségek (köztük a magyar diáksport) érdekeit.

Az új vezetőtestületben a magyar mellett svéd, belga, olasz, észak-macedón, görög, francia, cseh, angol, észt, szerb, portugál és luxemburgi testnevelési vezetők is helyet kaptak. Gratulálunk, és eredményes munkát kívánunk a következő ciklusban is!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!