Nagy presztízsű konferenciát rendez a TF és az EASM 2025-ben
2023. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) és az Európai Sportmenedzsment Szövetség (EASM) nagy dobásra készül egyetemünk centenáriumi évében.

Mint nemrég megírtuk, Dublinban együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) és az Európai Sportmenedzsment Szövetség (EASM) a 2025-ös EASM-konferencia budapesti megrendezéséről, amikor a TF százéves fennállását ünnepli.

Az eseményen prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője képviselte intézményünket, míg az Európai Sportmenedzsment Szövetség részéről prof. dr. Vaszil Girginov (Brunel Egyetem, London) szignózta a szerződést.

„Nyugodtan nevezhetjük a 2025-es budapesti, szeptemberi EASM-konferenciát a TF 100-programsorozat egyik ékkövének – mondta Géczi Gábor, aki szintén tagja a TF100-munkacsoportnak és az EASM-nek. – Az EASM meglehetősen rangos szervezet, amely a világszervezet európai képviselője, számtalan neves sporttudóst és szakembert tömörít. Régóta dédelgetett álmunk volt, hogy közelebb kerüljünk hozzá, és a nagy áttörés végül tavaly augusztusban következett be. Ekkor sikerült ugyanis meggyőznünk az EASM elnökségét, hogy 2025-ben remek helyre kerül a szervezet éves konferenciája. Ez nemcsak nekünk, hanem a magyar sport számára is óriási elismerés.”

Az EASM finn kincstárnoka, Aila Ahonen a budapesti atlétikai világbajnokság alatt személyesen is meggyőződhetett meg arról, hogy a TF tényleg kitűnő házigazdája lesz a 2025-ös négynapos rendezvénynek. A kelet-közép-európai helyszín azért is fontos, mert ebből a régióból eddig nemigen csatlakoztak az EASM-hez.

A felek a következő hónapokban igyekeznek megtölteni valós tartalommal az együttműködést, és a konferencia fő témája vélhetően a fenntarthatóság lesz. Géczi Gábor hozzátette, ez év október végéig dolgozzák ki a koncepciót. A szervezőbizottság elnöke ő maga lesz, míg a testületbe az EASM is delegál tagokat. A bizottságban helyet kap többek között prof. dr. Sterbenz Tamás rektor is.

A közeledés a TF és az EASM között azért is fontos, mert a jövőben a TF PhD-hallgatóinak és fiatal oktatóinak írásai nagyobb eséllyel jelenhetnek meg az EASM magasan rangsorolt tudományos szaklapjában. Mi több, a TF részese lehet egy, az európai országok sportfejlesztését vizsgáló nemzetközi kutatási projektnek.

„Remélem, a 2025-ös konferencia után is folytatódhat az együttműködésünk a lipcsei bejegyzésű EASM-mel, amely hosszú távon jobban beépülhet a régió sportmenedzsmentjébe” – zárta a beszélgetést Géczi Gábor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!