Erős szezonkezdés
2016. november 2.Admin

Elkezdődött a TFSE Kosárlabda szakosztály 2016/17-es szezonja! A tavalyi évhez hasonlóan az országos egyetemi (MEFOB) és a felnőtt bajnokságban is egyaránt szerepel női és férfi csapatunk. A női csapat edzője továbbra is Boros Zoltán, míg férfi ágon a tavaly segédedzőként dolgozó Juhász Tamás vette át a vezetőedzői pozíciót.

Amatőr Női Bajnokság

Női csapatunk már túl van az idei talán két legnehezebb ellenfelén, a szigetszentmiklósi BKG DSE-vel, illetve a Tatabánya KC-al folytatott első összecsapáson. A lányoknak sikerült mind a két szoros mérkőzésen győzelmet aratni, méghozzá idegenben! A mérkőzések statisztikáit az alábbi oldalakon megtalálhatóak:

  • BKG DSE – TFSE 41 - 65 >>>
  • Tatabányai KC – TFSE 56 - 60 >>>

Az idei első hazai meccsen is sikerült a lányoknak folytatni a győzelmi sorozatot a Szombathely ellen. Végig magabiztosan vezettek és sikerült minden negyedben növelniük az előnyüket.

  • TFSE – Szombathelyi Egyetem 83 - 38 >>>

Női MEFOB – Ismét címvédőként

Idén is címvédőként kezdte a MEFOB csapatunk az alapszakaszt, az első mérkőzését fölényesen nyerte a Veszprémi Egyetem ellen.

  • TFSE – Veszprémi Egyetem 132 - 35 >>>

Férfi NBII – Feljutási tervekkel

NBII-es férfi csapatunk idén nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy afeljutást érő helyen végezzen az egyre erősebbé váló NBII-es mezőnyben és a női csapatunkhoz hasonlóan jövőre már a másodosztályban folytathassák a fiúk is. A játékoskeretben több változás is történt és új edzővel, újult erővel kezdenek neki ennek a fontos évnek.

Az első hazai mérkőzésen a nagy rivális Közgáz csapatát fogadták fiaink, végig kiélezett volt a mérkőzés, de a negyedik negyedben sikerül meglépni és egy 21-5-ös futással bebiztosítani a győzelmet.

  • TFSE – Közgáz SC és DSK / A 65-45 >>>

A MAFC Martossal már tavaly a Hepp kupában is meggyűlt a baja a TFSE-nek. Az idei első találkozó se volt különb: feszült hangulatú mérkőzésen fejeződött be a mérkőzés 5 pontos hazai előnnyel.

  • MAFC Martos – TFSE 65-60 >>>

A harmadik fordulóban a régi ismerős Százhalombatta otthonába látogattak a srácok, az első negyedben sikerült a saját gyors tempójú játékot fenntartani, a második félidőben viszont a hazai csapat vette kezébe a játék iramának diktálását, így sikerült is 20 pontos hátrányból 10-re feljönniük. A negyedik negyedben viszont megtalálták az első negyedben elvesztett ritmusukat a TF-esek és a záró szakasz első 5 percében el is döntötték a mérkőzést.

  • Százhalombattai KSE - TFSE 62 - 91 >>>

Férfi MEFOB – Ismét nyugaton

Az idény első mérkőzését Sopronban játszotta a tavalyi bronzérmes csapatunk, és a második félidőre összeállt a védekezéssel sikerült a soproniak folyamatos rohamait visszaverni és győztesen hazatérni.

  • SMAFC NYME – TFSE 73 - 92 >>>

Az újonc Péccsel folytatódott a bajnokság, a vendégek alacsony létszámuk ellenére is keményen küzdöttek. Ismét a negyedik negyedben döntötte el a mérkőzést a TF, lendületes támadójátékkal sikerült megbontani az addig keményen védekező pécsi csapat védelmét.

  • TFSE – PTE PEAC 75 - 59 >>>

Erős szezonkezdés (TFSE kosárlabda beszámoló, lányok)

Balról indulva: Boros Zoltán (edző), Czivinger Lilla, Sándorfi Réka, Bodnár Fanni, Sándorfi Dóra, Kováts Gabriella, Karlócai Julianna, Gereben Dorka, Mányoky Judit, Varga Barbara, Magyar Bianka. Alsó „sor”: Németh Alma (csapatkapitány).

Erős szezonkezdés (TFSE kosárlabda beszámoló, fiúk)

Felső sor (balról jobbra) Baksa Szabolcs (technikai vezető) Takács Máté, Kerkai Ákos, Mácsay Károly, Debreceni Dániel, Karagity Milán, Világi Kristóf. Alsó sor: Szollár Gergő, Tóth Dávid, Sinkovits Dániel, Répási Richárd, Petrucsik Bence, Németh Kristóf, Juhász Tamás (edző).

ELTE - TFSE

A múlt héten a két rivális TF és ELTE mérkőzött meg egymással a MEFOB Bajnokságban női és férfi oldalon egyaránt. A lányok vendégként mentek a Tüske csarnokba, míg férfi csapatunk az E-teremben fogadta vendégeként a rivális egyetemi csapatát. Mind a két mérkőzésen egyetemünk csapata győzött. A lányok 63-40-re nyerték a találkozót, a fiúk 80-52-es eredménnyel hozták a kiérdemelt győzelmet.

Statisztika az alábbi linken megtekinthető a férfi MEFOB meccsről >>>

Mindkét csapatunk veretlenül folytatja tovább a MEFOB-ot. Férfi csapatunk az idei talán legnehezebb ellenfelét a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári csapatát látja vendégül november 7.-én hétfőn az E teremben. Női csapatunk a győri Széchenyi István Egyetem csapatát látja vendégül az E teremben november 8.-án kedden.

Hétvégi dupla győzelem a felnőtt bajnoki meccseken

Női és férfi csapatunk is folytatta a jó szereplést és győzelemmel zárták le a hetet. Mindkét mérkőzést szombaton játszották hazai pályán az E-teremben. Az NBII bajnoksággal nyitottunk, ahol a Tehetséges Fiatalok U23-as csapatát fogadták. A mérkőzés nem kezdődött fényesen a hazai csapatnak, az ellenfélnek sikerült a gyors védekezésével lendületes támadójátékával meglepni a TFSE csapatát, 14 pontos hátránnyal fejezte be az első félidőt a TFSE csapata. A félidő után helyrekerültek a gondolatok a hazai fejekben és egy 27-8 as negyedet produkálva megfordították a meccset. Előnyüket a negyedik negyedben stabil védekezéssel meg is tudták tartani és 7 pontos hazai pont fölénynél hangzott fel a záró sípszó.

  • TFSE – TF Budapest U23 63 - 56

A lányok jöttek ezután, a tatai vendégcsapat volt az ellenfél. Határozottan nyitott a TF és egy 23-9- futással adták meg a meccs alaphangját. Előnyüket a lefújásig folyamatosan tudták növelni, és egy sima meccsen 24 pontos vezetéssel zárták hetet.

  • TFSE – Tatai SE 76 - 52 >>>
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!