Felkérést kapott a TF műhely
2017. június 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Felkérést kapott a TF műhely (Tehetséges Fiatalok műhely Kulturális Egyesület), hogy vegyen részt az „Énekelj velünk! 1848-2018” kezdeményezésben, amelynek célja, hogy az 1848-49-es forradalom 170. évfordulóját együtt ünnepeljük a hazai és határon túli magyarokkal, a „Magyar vagyok” című dal eléneklésével.

Az eseményen jelen volt a Testnevelési Egyetem lektorátus vezetője, Nemerkényi ­Krisztina, a TF Műhely (Tehetséges Fiatalok műhely Kulturális Egyesület) alapító elnöke, művészeti vezetője, aki a sport és a zene szoros kapcsolatára mutatott rá.

A megemlékezésre elsősorban a fiatalokat várják a kezdeményezők: a Kiss Kata Zenekar (a dal szerzői), a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Nemzedékek Egymásért Egyesület.

Nemerkényi ­Krisztina: „A program az óvodás és iskoláskorú fiatalokat célozza meg, de felmerült a bővítés lehetősége is. Mivel a Testnevelési Egyetemen működik egy, a TF hallgatóiból álló kis közösség, egy kulturális egyesület, felvetődött, hogy egyetemi hallgatók is csatlakozzanak a programhoz. Így – elsőként – minket kértek fel erre. A megkeresést örömmel fogadtam, mert közösségünk amúgy is zenés irodalmi műsorokat tart, amelyben a magyar irodalmat és zenét népszerűsítjük, tehát illik a profilunkba.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztató (amelyre a Nemzeti Összetartozás Napja előtt került sor) a rákosligeti Gregor József Általános Iskolában volt, amelyre engem is meghívtak, hogy a TF műhelyt és az Egyetemet képviseljem. Itt röviden beszéltem a TF műhelyről, és az egyetem határon túli intézményekkel való kapcsolatairól. Aláírtunk egy csatlakozási nyilatkozatot is, amellyel elindítottunk egy felhívást, hogy minél több iskola és oktatási intézmény csatlakozzon a kezdeményezéshez. A sajtótájékoztató befejezéseképpen a zenetagozatos iskola diákjai Kiss Katával közösen előadták azt a dalt (Magyar vagyok), amelyet majd közösen éneklünk el.

Érdekességként még megemlítem, hogy a TF műhely ebben az évben pont egy dal eléneklésére szervezett flashmob keretében emlékezett az egyetemen a Nemzeti Összetartozás Napjára, egy nappal e sajtótájékoztató előtt. Tehát akaratlanul is egy hullámhosszra kerültünk a felkéréssel."

Felkérést kapott a TF műhely

fotó: Nagy Richárd

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!