Galla Ferenc méltó köszöntése
2017. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Felavatták Galla Ferenc domborművét a Testnevelési Egyetem (TF) róla elnevezett küzdősport-terme mellett hétfőn. Az intézmény korábbi tanára csütörtökön ünnepli 88. születésnapját, ennek apropóján került sor az alkotás avatóünnepségére az idős sportember jelenlétében.

Galla Ferenc méltó köszöntése

Németh Endre (a Küzdősportok Tanszék vezetője), Galla Ferenc,  Furkó Kálmán

Mocsai Lajos, a TF rektora beszédében elmondta, a mesteredző két olimpián vett részt a birkózóválogatott felkészítésében, emellett a szakemberképzésben bevezetett találmányai szabadalmakká váltak.

„Nemcsak a küzdősportokban, hanem más területeken is maradandót alkotott az intézményben töltött 43 éve alatt. Az első és utolsó munkahelye is a TF volt” – méltatta az egykori tanárt Mocsai Lajos. Kiemelte, eleganciája, fizikai ereje mindig tiszteletet keltett a diákokban, ő maga ugyanakkor mindig szeretettel viszonyult a tanulókhoz, akik ennek köszönhetően szinte kivétel nélkül megszerették a cselgáncsot.

Galla Ferenc méltó köszöntése

Tóth László, Galla Ferenc, Mocsai Lajos

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke elmondta, büszke arra, hogy együtt dolgozhatott Galla Ferenccel, akit nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi dzsúdósport egyik úttörőjének is nevezett.

„Feri bácsi egységet kovácsolt a küzdősportok családjában, ez a szemlélet mind a mai napig követendő példa” – tette hozzá az elnök.

Galla Ferenc 1953 és 1996 között tanított a Testnevelési Egyetemen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!