A nonformális tanulás fontossága
2017. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május közepén került megrendezésre Bulgáriában a Champions Factory által a Youth Leadership Academy projekt, amelynek helyszíne a csodálatos síparadicsom, Bansko volt.

A nonformális tanulás fontossága

Magyarországról az International Sport Assoociation of Budapest (ISAB) partner szervezetként működött közre a szervezésben, mely szervezet létrejötte többek között két TF-es fiatal nevéhez fűződik – Fodor Anett (Sportmenedzsment MsC) és Garamvölgyi Bence (PhD) -, akik személyesen képviselték a szervezetet a programban, valamint velük utazott még Takács Máté TF-es hallgató, aki az osztatlan testnevelői szakon tanul. 

A „Youth Leadership Academy” egy kétalkalmas képzési program, amelyen 11 ország 36 fiatal delegáltja vesz részt, hogy fejlesszék és tökéletesítsék vezetői képességüket. A résztvevő országok: Magyarország, Egyesült Királyság, Románia, Litvánia, Olaszország, Bulgária, Lengyelország, Törökország, Szlovákia, Csehország és Horvátország. Bulgária volt tehát az első állomás, melyet szeptemberben, Isztambulban a törökországi képzésrész követ.   

A képzés során a fiataloknak lehetőségük nyílt az ISAB tevékenységét és Magyarország kultúráját megismertetni a résztvevőkkel. A program fókuszában a vezetők képzése és fejlesztése állt, olyan tevékenységekben való részvétellel és feladatokkal, melyek nem csak az egyéni fejlődésre helyeztek nagy hangsúlyt, hanem a csapatban való együttműködésre is megtanították a részvevőket, eközben komoly energiát fektetve a társadalmi együttműködésre és az összetartásra.

A nonformális tanulás szerepe egyre nagyobb jelentőségre tesz szert napjainkban és jelentősége is növekszik. Az ilyen képzéseknek köszönhetően megszerzett tudás szakmai pályájukon nagyban támogatja a hallgatókat, magabiztosabbakká formálja az ilyen típusú oktatásban részesülőket. A hallgatók a tanulási folyamat során szinte észrevétlenül válnak nyitottabbá, kreatívabbá és szélesebb látókörűvé.

A tréning során a TF-es résztvevők előtt új kapcsolati hálók nyíltak meg és komoly tapasztalatokat szereztek. A projekt az Erasmus+ támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!