Az olimpia lángja ragyogja be az éjszakát
2017. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszabású rekreációs sporteseményt rendez Budapesten a Nagy Sportágválasztóval közösen a Testnevelési Egyetem Olimpia Éjszakája néven. A június 23-án este kilenc órakor kezdődő rendezvénynek a Hősök tere, illetve a Városliget ad otthont.

Az olimpia lángja ragyogja be az éjszakát

Várhatóan tizenöt sportágban tehetik próbára tudásukat az érdeklődők, a program szakmai védnöke prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora. Az Olimpia Éjszakája célcsoportja az aktív szabadidősportolók, valamint a rendszertelenül, vagy egyáltalán nem mozgó fiatal felnőttek és az idősebb korúak.

„Mintegy négyszázan dolgozunk azért, hogy minél jobb és emlékezetesebb legyen az Olimpia Éjszakája. A cél a közös sportos élmény, nem pedig a versenyzés – adott tájékoztatást dr. Lacza Gyöngyvér, a Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszékének egyetemi docense. – A Nagy Sportágválasztó felkérésére az operatív szervezést vállaltuk el. Jelentős tapasztalatunk van ilyen volumenű események megrendezésében, reméljük, legalább nyolc-tíz ezer érdeklődő látogat majd ki az Olimpia Éjszakájára, s természetesen bízunk benne, hogy az időjárás is megfelelő lesz. Vendégségbe jön hozzánk az olimpiai láng is, amely hivatalosan a Győrben rendezendő nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválra érkezik, de lesz rá lehetőség, hogy előtte az Olimpia Éjszakáját is beragyogja. Június huszonharmadika az olimpia napja, úgy tervezzük, hogy az idei esemény hagyományt teremt, és a következő esztendőkben ugyanígy megrendezhetjük.”

Ami a sportágakat illeti, egyebek mellett futásban, asztaliteniszben, tollaslabdában, kerékpárban, sárkányhajózásban, lábtoll labdában, zumbában és kötélugrásban próbálhatják ki tudásukat, bátorságukat a látogatók – a futók és a kerékpározók Budapest kivilágított utcáin haladnak majd át! Az Olimpia Éjszakája június 23-án 21 órától másnap reggel négy óráig tart majd, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. További részletek és regisztráció (az Olimpiai 5próba rendezvénysorozatra is): www.olimpiaiotproba.hu/olimpiaejszakaja

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!