Emlékezés Dr. Arday László kollégánkra
2017. június 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elhunyt a Testnevelési Egyetem egyik korábbi oktatója. Arday tanár úr 1973-ban kezdte meg munkáját a Testneveléselmélet Tanszéken. A TF Apáczai Csere János Gimnáziumában gyakorlatvezető tanárként dolgozott, onnan hívta meg  Báthori Béla tanszékvezető tanár úr a testneveléselmélet tantárgy, valamint az iskolai tanítási gyakorlatok oktatására, szervezésére, vezetésére.

Emlékezés Dr. Arday Lászlóra

Munkássága alatt nagy gondot fordított a gyakorlatvezető tanárok elméleti és gyakorlati továbbképzésére, kiválasztására, a gyakorlatok színvonalának emelésére. Meghatározó munkát végzett a testnevelési tantervek kidolgozásában, mint a tantervi bizottság felelős vezetője. Sokat dolgozott azon, hogy az egyetem oktatói minél közelebb kerüljenek az iskolai testnevelés oktatásának problémaköreihez.

A sport és testnevelés iránti elkötelezettsége tanulmányainak, szakkönyveinek tartalmában is jelen van, tanári kézikönyveit minden testnevelő haszonnal forgatja. Kiemelkedő munkája a tanítók számára írott kézikönyve. Legjelentősebb tudományos tevékenysége az iskolai tanulók motoros teljesítményének mérésére Farmosi tanár úrral együtt kidolgozott tesztrendszer. A kosárlabda volt a kedvenc sportága, de nagy szeretettel művelte a teniszt is.

Szakmai pályafutásának további elismerése volt, hogy meghívták az OTSH főosztályvezetőjének, ahol országos hatáskörrel rendelkezve tudta segíteni az iskolai testnevelés és sport ügyét.

Dr. Arday László emlékét megőrizzük. 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!