400 gyerek a Bácsalmási Csarnokban
2014. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF Bácsalmási Atlétika csarnokában szombaton a Sport XXI. Alapprogram Közép-Magyarország Régió teremversenye keretében közel négyszáz gyerek, 47 csapat részvételével zajlott az idei év utolsó atlétika versenye.

400 gyerek a Bácsalmási Csarnokban

Az U11-es korosztályban ezúttal 22 csapat indult. A versenyben szkippeléssel nehezített sprintváltó, hosszú gátváltó, helyből váltott lábú szökdelés, zsámolyszökdelés és medicinlabda lökés szerepelt. A pörgős lebonyolításnak köszönhetően pontosan tartható volt az időrend, a fiatalabbak délelőtti versenyét kora délután a 25 csapat részvételével zajló  U13-as korosztály követte. A gyerekek nagyon fegyelmezetten és odaadóan versenyeztek, nagy küzdelmek, jó hangulat jellemezte az eseményt.

Az atlétika sportági elmélet és gyakorlati tantárgy (szakképzős) hallgatói sportszakmai gyakorlatként szakszerűen segítették a verseny lebonyolítását.

Megfigyelhető volt az elmúlt két év során, hogy a teremversenyek a legnépszerűbbek, a résztvevők létszáma erre enged következtetni. Az idei és a tavalyi eredmények összevetésével megállapítható, hogy általában színvonalasabb eredményekre volt szükség ugyanazon helyezések eléréséhez idén, mint a tavalyi hasonló időszakban, tehát láthatóan, jártasabbak, ügyesebbek lettek a korosztályok a koordinációs feladatok végrehajtásában.

Az  izgalmas versenyek után a díjak átadásában a versenyre kilátogató, unokájának szurkoló Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is segédkezett.

szöveg:  Szalma | fotó: Tomhauser

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!