Az olimpiai részvételért küzd Józsa Levente, a TFSE tékvandósa
2024. március 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ha döntőbe jut a hétvégi, bulgáriai tékvandóversenyen, kvótát szerez a párizsi olimpiára a TFSE-ben sportoló Józsa Levente.

Olimpiai selejtezőn szerepel ezen hétvégén Szófiában Józsa Levente, a TFSE kiváló tékvandósa, a tét a párizsi olimpiai részvétel! A 68 kilogrammosok súlycsoportjában induló, 21 esztendős sportoló jó eséllyel pályázik rá, hiszen kategóriánként két-két induló szerez kvótát, vagyis elég bejutnia a döntőbe – amelyet aztán meg sem rendeznek. A TFSE-t 2021 óta erősítő és azóta sokat fejlődő Józsa Levente kiemeltként, az olimpiai ranglista 8. helyezettjeként a nyolcaddöntőben csatlakozik a csaknem 30 fős mezőnyhöz, és első ellenfele biztosan a rangsor 200. helyénél lejjebb szereplő tékvandós lesz. Összesen három mérkőzést kell megnyernie a párizsi kvóta megszerzéséhez.

A hétvégi viadal előtt a tfse.hu oldalnak nyilatkozva elmondta: edzőjével, Galambos Bencével minden eshetőségre felkészülve várja a tornát és a meccseket irányítva akar versenyezni.

Rajta kívül másik két magyar sportoló, a Márton ikrek, Viviána és Luána szerezhet kvótát a hétvégén Bulgáriában. Ha Józsa Levente mellett ők is révbe érnek, a már kvótás Salim Omar Gergellyel összesen négy magyar tékvandós lesz ott az olimpián – ennyi versenyzővel korábban sohasem képviseltette magát Magyarország az ötkarikás játékokon.

Fotó: TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!