Ekler Lucát is jelölték Laureus-díjra
2024. február 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén 25 éves Laureus-gála szervezői bejelentették a nyolc kategória idei jelöltjeit, Ekler Luca elnyerheti az Év fogyatékos sportolója címet.

A világ egyik legnagyobb sportünnepeként számontartott Laureus-gálának az idén Madrid ad otthont április 22-én. A jelöltek listájáról 1300 újságíró szavazott, a győztesekről pedig a visszavonult sportolókból álló bizottság, a Laureus World Sports Academy dönt.

Óriási büszkeség a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek és a magyar sportnak, hogy az év fogyatékos sportolója jelöltjei között szerepel Ekler Luca paralimpiai, világ- és Európa bajnok atléta, a TF inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelőse, az idehaza a 2023-as esztendő Év fogyatékos női sportolójának megválasztott világklasszisunk. Rajta kívül a Laureus-díjra jelöltek ebben a kategóriában: Simone Barlaam (olasz, úszó), Danilo Csufarov (ukrán, úszó), Diede de Groot (holland, kerekesszékes teniszező), Nicole Murray (új-zélandi, kerékpáros) és Markus Rehm (német, atléta).

Magyar sportoló eddig egyszer nyerte el a díjat, éppen az Év fogyatékos sportolója kategóriában: 2019-ben a rozsnyói születésű Farkas Henriettának ítélték oda, aki szlovák színekben alpesi síben tizenegy paralimpiai és tizenhét világbajnoki aranyérmet szerzett.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!