Rektori látogatás Kubában
2024. február 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sterbenz Tamás, a TF rektora a Magyar Rektori Konferencia tagjaként Havannában járt, ahol a helyi sportegyetem képviselői mellett találkozott az ország olimpiai bizottságának vezetőivel, és egy győztes sakkpartira is futotta idejéből a sportegyetemen.

Sterbenz Tamás Kuba fővárosbában, Havannában járt többedmagával a Magyar Rektori Konferencia (MRK) tagjaként a kétévente sorra kerülő Nemzetközi Felsőoktatási Kongresszuson.

A konferencia rangját jól mutatja, hogy részt vett rajta a kubai elnök, Miguel Díaz-Canel is. Az idei immáron a 14. volt a sorban, és február 5. és 9. között rendezték. A rendezvény egyik célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az egyetemeket, és megismerjék egymás programkínálatát.

Rektori látogatás Kubában

A TF rektora mellett a magyar delegáció tagja volt még Freund Tamás, az MTA elnöke, Borhy László, az MRK elnöke, az ELTE rektora, továbbá a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci és a Soproni Egyetem, illetve a METU vezetője. A rektorokból álló küldöttséget a havannai magyar nagykövetségen is fogadták.

Sterbenz Tamás „Felsőoktatás a magyar sport sikerei mögött” címmel tartott előadást szép számú hallgatóság előtt, továbbá együttműködési megállapodást írt alá a Manuel Fajardo Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel, amelynek képviselői tavaly októberben jártak nálunk. A megállapodás értelmében a jövőben a két intézmény közös kurzusokat tart, valamint kölcsönösen fogadja egymás hallgatóit.

Sterbenz Tamás a Kubai Olimpiai Bizottság elnökével és főtitkárával is folytatott megbeszéléseket, amelynek során felmerült, hogy a két ország a sportszövetségeken keresztül folytasson együttműködést. Körvonalazódott egy másik együttműködési forma, egy közös, tízhetes hibrid képzés lehetősége is.

Rektori látogatás Kubában 0 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!