A Magyar Rektori Konferencia házigazdája volt a TF
2024. január 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén-terme adott otthont a Magyar Rektori Konferencia soros plenáris ülésének január 23-án.

Valamennyi hazai felsőoktatási intézmény vezetője kapott meghívást a Magyar Rektori Konferencia (MRK) TF-en tartott plenáris ülésére, amelyen szép számban jelentek meg az egyetemek rektorai. Hamar kiderült, hogy ezzel határozatképes lett a tanácskozás.

A plenáris ülést megelőzően a modellváltó egyetemek vezetői tartották meg soros összejövetelüket, amelynek során több fontos témával kapcsolatban – a kuratóriumok és az egyetemek együttműködése, a pedagógus-béremelések következményei a felsőoktatási intézményekben – is megosztották tapasztalataikat.

Ezt követően a nem modellváltó egyetemek is csatlakoztak a gyűléshez, amely kiterjesztett formájában így már az MRK plenáris üléseként folytatódott.

A Magyar Rektori Konferencia házigazdája volt a TF

Először dr. Borhy László, az ELTE rektora, az MRK elnöke köszöntötte a plénum tagjait, majd a házigazda nevében prof. dr. Sterbenz Tamás szólt az egybegyűltekhez.

Mint azt a TF rektorától megtudtuk, ez volt az első alkalom, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ad otthont az MRK ülésének. A rektor felhívta a jelenlévők figyelmét az egyetem új nevére, ennek jelentőségére a nemzetköziesítésben és az ezzel járó koncepcióváltásra, az infrastruktúra-fejlesztés eredményeképpen megvalósult beruházásokra, így a Dr. Koltai Jenő Sportközpontra és az új, félkész kampuszra is.

„Nem vagyunk elégedettek, mert bőven van még fejleszteni valónk, elég, ha csak az uszodára és a kollégiumra gondolok. A még bővítésre szoruló kampuszon a jövőben nemcsak vidéki, hanem határon túli, illetve a világ különböző részéből érkező hallgatókat is várunk majd. Klubunkkal, a TFSE-vel pedig azt szeretnénk érzékeltetni a hozzánk jelentkezőkkel, hogy az élsportot át kell élniük, akár sportolóként, akár szurkolóként vagy éppen tudományos és sportszakemberként.”

Az esemény folytatásaként dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár tartott előadást, majd az egybegyűltek megválasztották a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Testület MRK delegáltjait. A gyűlést az új rektorok bemutatkozása, valamint Perényi Petra „A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja – RRF-2.1.1-21” című tájékoztatója zárta.   

Fotó: MRK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!