Borsa polgármesterétől, Ion-Sorin Timistől vette át ösztöndíját két TF-hallgató
2023. december 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 4-én ösztöndíjátadással egybekötött filmvetítést tartottak a TF Athén termében, ahol az „Olimpiai álom Erdélyben” című alkotást tekinthették meg az érdeklődők.

December 4-én és 5-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre látogatott az erdélyi Máramaros megyében található Borsa polgármestere, Ion-Sorin Timis, aki december 4-én részt vett az Athén teremben tartott, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött filmvetítésen. Az esemény során az „Olimpiai álom Erdélyben” című filmet tekinthette meg a csaknem félszáz jelenlévő.

Ion-Sorin Timis látogatásának előzménye, hogy 2022 őszén Borsára látogattak a TF Klebelsberg Kuno Szakkollégium tagjai. A polgármester akkor felajánlotta, hogy alapít egy ösztöndíjat, amelynek segítségével két TF-es hallgató egy hetet tölthet el a helységben, és térítésmentesen használhatja az ott található, nemzetközi minősítésű sípályát.

Az ösztöndíj-lehetőséget 2023 májusában vette át hivatalosan prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, aki dr. habil. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes, dr. Freyer Tamás egyetemi docens, dr. Farkas Péter, a Társadalomtudományi Tanszék egyetemi docense, valamint dr. Kalabiska Irina, a TF Klebelsberg Kuno szakkollégiumának természettudományi vezető tanárának társaságában látogatott el Kolozsvárra, illetve Borsafüredre.  

Ion-Sorin Timis ezt a látogatást viszonozta most, és az „Olimpiai álom Erdélyben” című film, illetve saját előadása után szakkollégiumi teljesítményük elismeréseként átnyújtotta az ösztöndíjat két TF-es hallgatónak, Nagy Zsuzsannának és Bujdos Áronnak. Az ösztöndíjra minden évben két hallgató pályázhat a jövőben.

Az eseményen részt vett Killyéni András is, a film alapjául szolgáló „Olimpiai álom a Radnai-havasokban” című könyv szerzője.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!