Parázs viták mellett is jó hangulat uralta a Master’s Club ülését
2023. december 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A november 29-én, szerdán a Róma teremben megtartott Master’s Club baráti hangulatú összejövetelen jól megfért egymás mellett az egyetértés és a nézeteltérés.

Az ülés legelején dr. Sebestyén László, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány tanácsadója köszöntötte dr. Bretz Károlyt, a TF Kineziológia Tanszékének honoris causa professzorát, akit számos szabadalma elismeréseként nemrég a Magyar Feltalálók Egyesülete Feltaláló Életműdíjjal jutalmazott. 

Ez alkalommal két vendég tájékoztatta a hallgatóságot az egyetemet érintő folyamatokról és fontos változásokról.

Prof. dr. Radák Zsolt tudományos rektorhelyettes érdekes kérdéseken és példákon, illetve történeteken keresztül mutatta be az egyetemen folyó tudományos munkát: azt, hogy milyen kutatásokat folytatnak, mi mindent viszgálnak, továbbá, hogy a jövőben mivel szeretnének foglalkozni.

Parázs viták mellett is jó hangulat a Masters Club ülésén 2

A másik meghívott, prof. dr. Tóth László, a Tanárképző Intézet vezetője rendkívül aktuális kérdéseket boncolgatott, amikor a tanárképzés problematikájáról beszélt. Felvetette a különböző szakok részarányán belül az osztatlan tanár szak kérdését, taglalta a tanári pálya helyzetét és azokat a kényszerintézkedéseket, amelyeket azért hoztak meg, hogy ne legyen testnevelő tanárokból hiány.

A témához többen is hozzászóltak, sőt parázs vita alakut ki. Ezért az intézetvezető felajánlotta a lehetőséget, hogy egy másik alkalommal szívesen elbeszélget a témáról a volt kollégákkal, meghallgatja véleményüket és tanácsaikat.

A születésnaposok felköszöntését követően a vacsora következett, amelyet a résztvevők ez alkalommal a rektori ebédlőben fogyaszthattak el a megszokott jó hangulatban.

Kép: Mikolovics Zsuzsa

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!