A TF elbúcsúztatta volt munkatársát, Kincses Ferencet
2022. szeptember 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elbúcsúztatták a 93 éves korában elhunyt Kincses Ferencet, aki 1981 ás 1991 között volt az egyetem Továbbképző Központjának igazgatója.

A TF elbúcsúztatta volt munkatársát, Kincses Ferencet

Nagy szerepe volt abban, hogy a különböző sportágakban tevékenykedő külföldi (elsősorban fejlődő országokból érkező) szakemberek képzése meghatározó szerepet kapott a Továbbképző Központban, ami később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíjas programja vált. A nemzetközi edzőképzések alkalmával nemcsak szakmai szempontok vezérelték, hanem gondoskodott arról is, hogy az itt tanulók a saját sportágukban az összes versenyen részt vegyenek, továbbá ismerjék meg Magyarországot, ezért hétvégente kirándulásokat szervezett nekik.

Ha valakire lehet mondani, hogy a sport meghatározó szerepet töltött be életében, akkor az ő. A TF-en szerezte diplomáját és több sportedzői (ökölvívás, atlétika, röplabda, labdarúgás) végzettségét. Ezek közül a nagy szerelme az ökölvívás volt. Később a Magyar Ökölvívó-szövetségben vállalt fontos szerepet, amelynél szintén nagy fejlesztéseket valósított meg. Szinte az összes versenyen képviselte Magyarországot, mindenhova elkísérte a sportolókat, a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt. Nemzetközi ökölvívó bírói végzettséget is szerzett. Jelentős sportági ismeretei miatt ma „Kincses-tárnak” nevezik őt, hiszen nem volt olyan ökölvívó verseny vagy sportoló, akiről, illetve amelyről ne tudott volna mindent.

Precizitása is világhírű volt, a Továbbképző Központ és a sportági szövetség dokumentációját pontosan és visszakereshetőn vezette, hogy minden ügy tisztán átlátható legyen.

Az egyetem háromtagú küldöttsége helyezte el a koszorút ravatalánál. Kovácsné Balog Judit, volt továbbképzőbeli munkatársa emlékezett rá rövid beszédben, és búcsúzott tőle egykori munkatársai és az egyetem nevében.

Nyugodjon békében!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!