Fókuszban a tajvani Universiade
2017. június 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztusban Tajvanon rendezik meg a nyári Universiadét, a számos sportág között természetesen szerepel majd a kosárlabda is. Női vonalon egyetemünk is érdekelve van, a tizennégy fős lány válogatottban ugyanis Karlócai Julianna a TF-en tanul, míg Miháczi Diána és Varga Barbara a TFSE kosárcsapatát erősíti. Az Universiadéról, no meg az esélyekről Sterbenz Tamással, egyetemünk általános rektorhelyettesével, a női kosaras csapat szakmai segítőjével beszélgettünk.

Fókuszban a tajvani Universiade

„Tizenhat válogatott szerepel az augusztusi Universiadén négy darab négyes csoportba osztva, mi a házigazda Tajvan mellett Svédországgal és Chilével kerültünk össze – adott tájékoztatást érdeklődésünkre Sterbenz Tamás. – Szeretnénk színvonalas mérkőzéseket játszani, no meg győzelmeket aratni. A négy csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, s bár a harmadik-negyedik helyezettek számára is folytatódik a verseny a csoportkör után, a legutóbbi sikeres szerepléshez hasonlóan természetesen szeretnénk a legjobb nyolcban folytatni. A lányok már nagyon várják az Universiadét, akárcsak én. Nekem ez már a negyedik lesz, korábban játékosként, vezetőedzőként és csapatvezetőként jártam az eseményen.”

S ha már kosárlabda, megkerülhetetlen téma a B33. Hogy az micsoda? Nos, három a három elleni kosárlabda, amelynek népszerűségéről csak annyit: 2020-ban Tokióban már szerepel a nyári olimpia programjában! És büszkén újságolhatjuk, hogy egyetemünk itt is ragyogó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen mind a férfiaknál, mind a nőknél a TFSE nyerte meg az idei egyetemi bajnokságot.

„Dinamikus, izgalmas és szórakoztató a három a három elleni kosárlabda, és örömteli, hogy mi, magyarok is nagyon jók vagyunk benne – mondta Sterbenz Tamás. – Rendkívül népszerű a B33, mást ne mondjak, a legnagyobb kosárlabda-hatalmak is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, vagyis igencsak erős csapatokkal állnak ki.”

No, igen, a kosárlabdának aligha létezik olyan változata, amely ne lenne világszerte népszerű.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!