Kettős karrier konferencia Görögországban
2017. június 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A DC4AC kettős karrier projekt záró konferenciáját 2017. június 1-3. között tartották Görögországban, a korábbi főváros, a Peloponnészoszi-félszigeten található Nafplion egykori parlamentjében. Az eseményen részt vettek a bolgár, olasz, román, szlovák, szlovén, magyar és görög partnerek. Egyetemünket Pirosca Katalin, Király Julianna és Mikolovics Zsuzsa képviselte.

Kettős karrier konferencia Görögországban

A konferencián több nemzeti sportszövetség elnöke és Nafplion polgármestere is megjelent. A konferencia célja az volt, hogy összefoglalási lehetőséget teremtsen, kimutathatóak legyenek a projekt által elért eredmények, egyben a résztvevők felkészülhettek a projektzárásra. Munkatársaink a Testnevelési Egyetem által elvégzett feladatokat mutatták be. Vállalt feladatunk a „Kettős karrier jó gyakorlatairól szóló kézikönyv” elkészítése és a 7 konzorciumi partnerországban végzett felmérés, a kérdőívek eredményeinek összesítése és azok prezentációja volt.

Második nap kerekasztal beszélgetés keretében csak a partnerintézmények képviselői találkoztak. Ezen az eseményen a még fennmaradó feladatokat megbeszélve, a pénzügyi és szakmai beszámolókhoz szükséges dokumentumokat is átnézték a résztvevők. Az eseményen a TF képviselői sok új információt szereztek arra vonatkozóan, hogyan kell helyesen elkészíteni ezeket, a projekt sikeres lezárása érdekében.

Kettős karrier konferencia Görögországban

A partnerintézmények megegyeztek, hogy a projekzárás után is próbálják segíteni a sportolók kettős karrierjét. A kérdőívek eredményeit publikáció formájában jelentetik meg.

Az Európai Unió 2016. január elsején indította ezt a programot, melybe pályázat útján került a Testnevelési Egyetem. A részvétel alkalmat adott új kapcsolatok kiépítésére, a régiek megerősítésére.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!