Több állomásos szakmai út Kanadában
2017. augusztus 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága képviseletében Dr. Kádár Judit és Rédli Andrea, valamint Dr. Géczi Gábor, a Sportmenedzsment Tanszék vezetője egyhetes szakmai úton vett részt Kanadában.

Látogatásukat Londonban (Ontario) kezdték a Western University intézményében, amely több éve partnere gyetemünknek. A kineziológia mint korábbi együttműködési terület mellett a sportmenedzsment kapott kiemelt hangsúlyt a megbeszélésen. A résztvevők rövid és hosszú távú célokat fogalmaztak meg ezen területeken, valamint a kutatási együttműködési lehetőségeit is érintették szakmai megbeszéléseik során.

Több állomásos szakmai út Kanadában

Torontoban Kádár Judit találkozott a Kineziológiai Kar dékánjával, valamint a kiemelt sportolók edzői programjának vezetőjével. A TE kutatási és mobilitás együttműködési lehetőséget ajánlott fel számos területen, melyet a Toronto Egyetem oktatói a közeljövőben fognak részletesen megismerni, a nemzetközi kapcsolatok vezetője pedig felajánlotta ebben közvetítő szerepét.

Több állomásos szakmai út Kanadában

Ezzel párhuzamosan Montreálban, a McGill Egyetemen Dr. Géczi Gábor és Rédli Andrea folytatott személyes megbeszélést Larry Lassard professzorral, valamint az egyetemi női jégkorong csapatának vezetőedzőjével. Peter Smith egyetemi oktatóként is tevékenykedik, valamint a sporttudományok területén is dolgozik. A jégkorong sportági fejlesztési lehetőségein kívül személye kiváló kapocs lehet a két egyetem együttműködésének kialakításában.

Több állomásos szakmai út Kanadában

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!