Egységességre törekednek a sportszervezetek
2010. április 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gémesi György, NSSZGémesi György: az induló kormányzatnak is segíteni szeretnénk. A korábban megkötött megállapodásokat követően első alkalommal találkozott a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) a stratégiai partnereivel. A Magyar Sport Házban megrendezett eseményen a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a Magyar Sporttudományi Társaság és a Nemzeti Szabadidősport Szövetség képviselői voltak jelen.

A tanácskozáson dr. Gémesi György, az NSSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt közel fél évben több konferenciát szerveztek az ország különböző nagyvárosaiban, ahol feltérképezték a magyar sport jelenlegi helyzetét. „Ismerjük a problémáinkat, de a sikerünk azonban abban lesz mérhető, hogy hány – a magyar sportot segítő – projektet tudunk megvalósítani” – tette hozzá a 76 sportági szövetséget tömörítő szervezet elnöke, aki hiánypótlónak és eredményesnek tartja a szerdai találkozót. Az induló kormányzatnak is segítséget szeretnénk nyújtani. Ezek a sportszervezetek nagy tapasztalattal rendelkeznek, nagyon komoly társadalmi hátterük van és adott esetben megkerülhetetlenek egy-egy döntés előkészítése során” – nyilatkozta Gémesi.

Nagy Tímea, olimpiai bajnok vívónk alelnökként képviselte a Sportegyesületek Országos Szövetségét. „Időszerű volt ez a kerekasztal–beszélgetés. Többen voltunk, akik nem is ismertük egymás munkáját. Épp itt volt az ideje, hogy az egyes szervezetek nyissanak egymás felé.”- szögezte le Nagy Tímea. Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnökeként az NSSZ integráló szerepét emelte ki: „Jónak tartom ezt az összefogást, hiszen Gémesi úr személyében önkormányzati szinten is partnerekre lelhetünk. A szövetségünk célja, hogy kortól függetlenül minél több emberhez juttassuk el a sport szeretetét”

A Nemzeti Sportszövetség ismertette a 2010-es évre tervezett sportszakmai továbbképzés-sorozatot, amelyben öt videokonferencia kap helyet.

Fotó: Vörös Nándor (Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat) Forrás: Nemzeti Sportszövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!