;>
Archívum

2020.

Magyar Bianka: Le kell jönni a hegyről és újra meg kell mászni

Magyar Bianka: Le kell jönni a hegyről és újra meg kell mászni

Sorozatban a negyedik mérkőzését nyerte meg a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, miután szerdán hazai pályán, a Városmajorban 82–64-re megverte az ELTE BEAC Újbudát.

Lacza Zsombor: Van-e "állampolgársága" a vakcinának?

Lacza Zsombor: Van-e "állampolgársága" a vakcinának?

Többen kérdezik tőlem, hogy “akkor most milyen vakcinát érdemes beadatni?”. Sőt, sok laikus ismerősöm nem is kérdez, határozott véleménye van arról, melyik típusú oltásnak mik a hátrányai és előnyei és ez alapján meg van győződve arról, hogy mikor melyiket adatja be magának. Ezek a vélemények már-már megkövesedett tényekként keringenek a médiában és persze a közösségi térben, politikával, bulvárral és összeesküvés-elméletekkel színezve . Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettesének írása.

Dr. Bácsalmási László emlékére

Dr. Bácsalmási László emlékére

Életének 77. évében elhunyt Dr. Bácsalmási László kiváló kosárlabda-szakember, a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének egykori munkatársa. Az alábbiakban a tanszék kollégáinak búcsúzóját olvashatják.

Szakály tanár úr emlékére

Szakály tanár úr emlékére

Elhunyt Szakály Ernő, egyetemünk nyugalmazott egyetemi adjunktusa. A számos kiváló magyar tornász munkáját segítő szakember halálára Prof. Dr. Hamar Pál, a Testnevelési Egyetem oktatási rektorhelyettese írt nekrológot, amelyet az alábbiakban közlünk.

Szárnyal a TFSE-MTK

Szárnyal a TFSE-MTK

Nagyszerűen szerepel az év utolsó hónapjában a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, vasárnap ugyanis sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg. A PEAC-Pécs, majd pedig a Vasas Akadémia legyőzését követően Magyar Bianka vezetőedző együttese ezúttal a Ceglédet múlta fölül, hazai pályán, a Városmajorban 71–57-re diadalmaskodott.

Lőrincz Viktor az év legjobb hazai birkózója

Lőrincz Viktor az év legjobb hazai birkózója

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint egyetemünk hallgatója, a 2020-as birkózó Európa-bajnokság ezüstérmese, Lőrincz Viktor lett az év legjobb sportolója a hazai birkózók között.

Ritmikus gimnasztika – belülről

Ritmikus gimnasztika – belülről

RG mindörökké címmel sportéletrajzi könyvet írt Wehovszky Vivien, az MTK korábbi válogatott ritmikus gimnasztikázója, a Testnevelési Egyetemen jelenleg harmadéves edző szakos hallgató. A még mindig csupán 22 esztendős lány pályafutása kapcsán sajnos múlt időben kell beszélnünk, egy makacs vállsérülés ugyanis a befejezésre kényszerítette, s még mindig nem tudni, szükségszerű lesz-e az orvosi beavatkozás. Az idén májusban hagyta abba a versenyszerű sportolást, az azóta eltelt időszakban többek között a már említett RG mindörökké című mű megírásán dolgozott.

Jövőbe mutató beszerzés

Jövőbe mutató beszerzés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával hat új elektromos autót vehettek át a Testnevelési Egyetem dolgozói az intézmény rektorának és kancellárjának jelenlétében. 

Beszélgetés Molnár Zoltánnal, a MET elnökével

Beszélgetés Molnár Zoltánnal, a MET elnökével

Dr. Perényi Szilvia megszervezte, Molnár Zoltán pedig igent mondott, így online beszélgetés keretében Farkas Panka és Horváth Kristóf közelebbről is megismerhette a Magyar Edzők Társaságának elnökét, sportvezetőt. Az alábbiakban a Testnevelési Egyetem két harmadéves hallgatójának beszámolóját olvashatják.

A TE atlétái kapták a MEFS fődíját

A TE atlétái kapták a MEFS fődíját

Kitüntetésben részesült a Testnevelési Egyetem atlétikacsapata, miután a nyár végén rendezett egyetemi bajnokságon (MEFOB) a legeredményesebb gárdának bizonyult. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség fődíját egyetemünk Atlétika Tanszék vezetője, Szalma László vette át csütörtökön.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!