• Jelentkezz a sportmédia szakirányú továbbképzésre!

    Szeptemberben indul a TF méltán népszerű, sportriportereket, sportújságírókat és sportmédia-szakembereket képző szakirányú továbbképzése.

  • Hamarosan indul a nemzetközi sportkapcsolatok–sportdiplomácia képzés

    Augusztus 31-ig jelentkezhetünk a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyik legnépszerűbb szakirányú továbbképzésére, a nemzetközi sportkapcsolatok–sportdiplomácia képzésre.

  • Feljebb kapcsolt a TF a tudományos pályázatok terén

    Rekordszámú tudományos és mecenatúrapályázatot nyújtottak be sikeresen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kutatói. A pályamunkákat október közepén bírálják el.

  • Ötkarikás formaruhát kaptak a TF önkéntesei

    Fontos szerepet töltenek be a TF önkéntesei az utcai sportok olimpiai kvalifikációs sorozatának Budapesti állomásán.

  • Legyen iránytű a magyar példa az olimpiai nevelésben

    Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat második, egyben záró állomása alkalmával Budapestre érkezett csütörtök délután. Rövid látogatása során az Olimpiai Értékek Iskolai Program (Olympic Values Education Program, OVEP) magyarországi működésébe is betekintést nyert. A tizenhárom állomáson a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói közül ötvenen segítettek önkéntesként. 

  • Bemutatták az aktívéletmód-kutatás eredményeit

    Hivatalos sajtótájékoztató keretében ismertették csütörtökön a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szakmai támogatásával és közreműködésével készült hazai aktívéletmód-kutatás eredményeit.

  • A Nemzet Sportolóinak kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala

    Hétfőn a Nemzet Sportolói közül öten örökítették meg kézlenyomatukat a TF-en tavalyelőtt újra felállított Magyar Sportcsillagok Falán.

Kánikula, izgalmak és jó TF-es szereplés a strandröplabda MEFOB-on
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 28.

Kitettek magukért a TF-es hallgatók a Miskolcon megrendezett strandröplabda MEFOB-on, a lányoknál és a fiúknál is láthattunk kimagasló teljesítményt.

Jelentkezz a sportmédia szakirányú továbbképzésre!
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 28.

Szeptemberben indul a TF méltán népszerű, sportriportereket, sportújságírókat és sportmédia-szakembereket képző szakirányú továbbképzése.

Teljes az Európai Egyetemi Játékokra utazó TF-esek névsora
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 27.

Százkét TF-es hallgató vág neki a hazai rendezésű Európai Egyetemi Játékoknak, amelyet július 12. és 24. között rendeznek Miskolcon és Debrecenben.

Utolsó ülését tartotta a Szenátus ebben a tanévben
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 27.

Június 26-án, szerdán az egyetem velencei telephelyén ülésezett utoljára a 2023/2024-es tanévben a Szenátus, amelynek tagjai tizenegy napirendi pontot tárgyaltak.

Cipruson járt szakmai úton a TF delegációja
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 26.

Június 17. és 21. között kevert típusú intenzív programon vett részt az UCLan Cyprus egyetemen a TF hat főből álló küldöttsége.

Hamarosan indul a nemzetközi sportkapcsolatok–sportdiplomácia képzés
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 26.

Augusztus 31-ig jelentkezhetünk a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyik legnépszerűbb szakirányú továbbképzésére, a nemzetközi sportkapcsolatok–sportdiplomácia képzésre.

Az utcai sportokról nyílt kiállítás a könyvtárban
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 25.

Új olimpiai sportágakat bemutató kiállítást tekinthetünk meg a nyár végéig a könyvtárban.

Modern parkolástechnikával felszerelt mélygarázs, világszíntű konditerem és rendezvényhelyszín a BAH-csomópontnál
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2024. június 25.

Nemzetközi mércével is magas színvonalú szolgáltatásokkal, mintegy 40 ezer négyzetméteren várja az érdeklődőket a TF Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontja, amelyben sokféle sportfelület mellett vadonatúj konditerem és mélygarázs is létesült.

Eseménynaptár


EFOP-5.2.5-18-2018-00012

Széchenyi 2020, ESZATársadalmi innovációk – új módszerek kidolgozása a Testnevelési Egyetem megvalósításában

Kedvezményezett neve: Testnevelési Egyetem

Projekt azonosító: EFOP-5.2.5-18-2018-00012

Projekt kezdete: 2018. június 1.

Projekt befejezése: 2018. november 30.

Támogatás összege: 194 224 052 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt rövid leírása és célja:

A projekt keretében a Testnevelés Egyetem olyan mentális és fizikai egészségtudatosságot fejlesztő projekt módszertanának kidolgozására és pilot tesztelésére vállalkozik a Fejér-megyében lévő telephelyének otthont adó Velencén (szükség esetén más megyei településen), ami egyszerre épít a sport:

  • fizikai/testi jótékony hatásaira;
  • közösségépítő szerepére;
  • közvetítő és áttételes szerepére, illetve funkciójára az egyéni célrendszerek kidolgozása és a célok elérése során;
  • és a mentális egészséggel való szoros kölcsönhatására;

figyelembe véve a helyi közösség (és általában a magyar társadalom) demográfiai-gazdasági tényezőit, a helyi köz- és magánszolgáltatási infrastrukturális viszonyokat és a már kialakított közösségi kezdeményezéseket, de biztosítva az adaptáció lehetőségét más településeken, illetve más célcsoportokra is. A pilot projekt módszertanának és kereteinek kialakítása során a sikeres implementáció érdekében elsődleges szempont a helyi adaptálhatóság (amely esetében a megvalósítás során Fejér megye több települése is bevonható a pilot megvalósításába), másodlagos szempont ugyanakkor, hogy a kidolgozott modell és módszertan más olyan településeken is alkalmazható legyen, amelyek Velencéhez hasonló demográfiai-gazdaság problémákkal küzdenek.

A projekt során olyan sportközösségek kialakítására kerül sor, amelynek tagjai valamilyen hasonló kihívással szembesülnek vagy olyan szociális szolgáltatások hiányában szenvednek, amelyek megléte növelné az életminőségüket. A sportközösségek tervezett tevékenységi portfóliója egyszerre integrálja a testmozgást és a mentális egészségfejlesztést, az egészségtudatosság növelését, valamint az egyéni és közösségi célok elérését, ezáltal a projekt elsődleges célja az alábbi módon foglalható össze: Innovatív sport és mentális egészségfejlesztési szolgáltatások körének bővítése sportközösségek kialakításán keresztül különböző kihívással szembesülő társadalmi csoportok bevonásával, amely támogatja (1) az egyéni szintű és a szakpolitikai célok elérését, valamint (2) általánosan a magyar fizikai és mentális egészségmagatartás és az egészségtudatosság pozitív gyakorlatainak elterjesztését. A projekt átfogó célja a fizikai és mentális egészségtudatosság növelésén, valamint az egészségmagatartás megváltoztatásán keresztül elsődlegesen az egészségügyi szakpolitikai területhez köthető.

A projekt beavatkozási logika szempontjából céljait három lépésen keresztül éri el:

  1. A sporttevékenységek mentális, közösség- és egészségfejlesztési hatását szolgáló általános és terület-specifikus (a három területre specifikált) módszertani keretrendszerének kidolgozása, valamint a keretrendszerbe illeszkedő, konkrét módszerek széleskörű alkalmazását elősegítő információs és tananyagok kidolgozása, amelyeket a célcsoportokkal foglalkozó (pedagógus, szociális stb.) szakemberek tudnak alkalmazni munkájuk során
  2. A célcsoporttal foglalkozó szakemberek, un. facilitátorok felkészítése, elsődlegesen a pilot keretében, jelenléti rendezvényeken, valamint elektronikus oktatási és disszeminációs anyagokon és alkalmazásokon keresztül, amelyhez az Egyetem jelenléti és on-line mentorálást biztosít. A szakemberek kiválasztása és felkészítése tekintetében elsőként a TE-n kialakításra kerül egy szakmai törzs, amely a területi facilitátorok szakmai mentorálását végzi, majd kiválasztására kerülnek a pilot programokban közreműködő, helyi szakmai facilitátorok, akik a konkrét helyi sportközösségek és foglalkozások szervezését, támogatását végzik.
  3. A pilot program során a véső célcsoport részvételével, a felkészített facilitátor szakemberek vezetésével pilot sportközösségek létrehozása az adott szakterületen meghatározott, a későbbiekben bemutatott célok érdekében. A kis létszámú, személyes sportközösségek mellett az on-line alkalmazás segítségével ugyanakkor on-line sportközösségek létrehozására is lehetőséget nyújtunk, amely a köznevelési célcsoport esetében különösen releváns és fenntartató megoldás. A projekt során tehát a pilot szakaszban olyan személyes és virtuális sportközösségek kialakítására kerül sor, amelynek tagjai valamilyen hasonló kihívással szembesülnek vagy olyan szociális szolgáltatások hiányában szenvednek, amelyek megléte növelné az életminőségüket.

Összhangban a pályázati felhívásban foglaltakkal, a tervezett projekt közvetlen célcsoportja:

  • közoktatásban résztvevő, lemorzsolódással fenyegetett diákok,
  • álláskeresők,
  • nyugdíjasok.

Közvetett célcsoportja pedig:

  • közoktatásban oktatók,
  • szociális gondozók.

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018. november 30.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!