;>
Archívum

2011.

Dr. Koltai Erika eredménye

Dr. Koltai Erika eredménye

A Tecan magyarországi képviselete, a Microtrade Kft. 2011. októberében pályázatot hirdetett 35 év alatti, Magyarországon dolgozó kutatók részére.

A felhívásra igen nagy számú pályázat érkezett. A beérkezett pályaművek magas színvonalára és szerteágazó témáira való tekintettel három kategóriában hirdettek helyezetteket, ezzel szélesítve a díjazottak körét.

A "Biológia" csoportban Dr. Koltai Erika I. helyezést ért el "A rendszeres testedzés és az öregedés molekuláris kapcsolata: a sirtuinok szerepe" című munkájával.

Gratulálunk!

A Semmelweis Egyetem Kiváló Diákkörösei

A Semmelweis Egyetem Kiváló Diákkörösei

2011. december 16-án kora délután tartotta az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács az évzáró ülését, ahol többek között az egyetem Kiváló Diákköri tanulóit választották meg. Mind az öt karról érkeztek a végzettek pályázatai.

Megkapták diplomájukat a NET-es hallgatók

Megkapták diplomájukat a NET-es hallgatók

NET diplomaosztó, 2011 ősz

December 6-án a Hepp Ferenc teremben ünnepélyes ceremónián vették át diplomájukat a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam hallgatói. Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató, valamint Dr. Radák Zsolt tudományos dékánhelyettes nyújtotta át az oklevelet a nyolc különböző országból érkezett hallgatónak. A ceremóniát jelenlétével megtisztelte a Szíriai Arab Köztársaság Nagykövetségének ügyvivője, Mounzer Ahmed úr, valamint konzulja, Khaldun Abu Alzahab úr. Szintén jelen volt a Szír Hallgatói Unió elnöke, Nouri al-Gadri úr is. Indiából is érkezett vendégünk a jeles alkalomra: Brigader Muralidharan Raja úr, az indiai hadsereg fizikai felkészítéséért felelős parancsnoka. Az egyetem részéről tiszteletét tette Pop Marcel nemzetközi igazgató, a kar részéről pedig Dr. Hamar Pál oktatási dékánhelyettes.

Az ünnepi beszédek sorát Dr. Radák Zsolt kezdte, aki megjegyezte, hogy a szokottnál kisebb hallgatói létszám oka csak az lehet, hogy ebben a szemeszterben tényleg a legjobbak jöttek tanulni a TF-re. Őt követte Pop Marcel, akinek legfontosabb üzenete az volt, hogy a hallgatók mindig emlékezzenek egyetemünkre és Magyarországra, a világnak bármely pontján dolgozzanak is a jövőben. Dr. Kozsla Tibor a program vezetőjeként végigkövette a hallgatók itt töltött három hónapját, így beszámolt a szakmai munkáról, valamint szabadidős programokról, illetve elnézést kért a hallgatóktól, amiért nem tudtunk hóval szolgálni itt töltött idejük alatt.

A köszöntők után Kozsla és Radák urak a hallgatók vezető tanáraival közösen átadták az okleveleket. Idén egy-egy hallgató végzett kosárlabda, ökölvívás, dzsúdó, úszás, súlyemelés és birkózás sportágban, valamint két hallgató erőfejlesztés szakon.

A diplomák átvétele után az évfolyamelső – egyben egyetlen hölgy hallgató -, Sanjogita Soodan mondta el beszédét az évfolyam nevében. Megköszönte a programban oktató tanárok, valamint a szervezők segítségét, és biztosította a hallgatóságot arról, hogy mindannyiuknak életre szóló élmény volt a TF-en töltött 3 hónap.

A ceremóniát fotózkodás és fogadás követte.

[nggallery id=136]

Átadták a Mestertanár Aranyérmeket

Átadták a Mestertanár Aranyérmeket

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében  november 23-án a Pro Scientia Aranyérmek átadásával közös ünnepségen 54 oktató és kutató, köztük karunkról Dr. Pavlik Gábor és Dr. Radák Zsolt részesült Mestertanár Aranyérem kitüntetésben, melyet a tudományos diákköri munkát támogató tevékenységéért, kiemelkedő témavezetői és tudományszervező munkájáért, a tudományos nemzedékváltás sikeréért legtöbbet tettek részére adományoznak.
Átadták a Pro Scientia Aranyérmeket

Átadták a Pro Scientia Aranyérmeket

Egyetemi pályafutásuk alatt kimagasló tudományos eredményeket elért fiatalok vehették át a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) zárórendezvényén a Pro Scientia Aranyérmet a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében  november 23-án.  A 45 aranyérmes hallgató közül a sporttudományi szekcióban karunk két első éves PhD hallgatója,  Lasztovicza Dóra és Négyesi János kapott aranyérmet. Elismerésben részesültek a fiatal aranyérmes kutatók témavezetői is: Dr. Kovács Katalin és Dr. Rácz Levente.

Pro Scientia Aranyérem átadása (Lasztovicza Dóra) Pro Scientia Aranyérem átadása (Négyesi János)

A Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium fővédnökségével rendezett konferenciára 2011-ben 4470 pályamunkát neveztek be, közülük 16 szekcióban 410 tagozaton 4169 dolgozatot mutattak be. A rendezvénynek az ország 9 városában 16 egyetemi kar adott otthont. Az OTDK szakmai rendezvényei után, többlépcsős megméretést követően a konferencia különféle szekcióiban szereplő 45 egyetemi hallgató nyerte el az érmet.

A Pro Scientia Aranyérmet 1988 óta 2 évente olyan fiatal kutatók kapják meg, akik egyetemi pályájuk során kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytatnak. Jelenleg 519-en rendelkeznek éremmel.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke köszöntőjében méltatta a tudományos diákköri mozgalmat, amely a tehetségek kiválasztásának és segítésének egyik legfontosabb eszköze, illetve a magyar elitképzés legjelentősebb szervezete, amelyben számos akadémikus is részt vesz. Arra biztatta a kitüntetetteket, hogy továbbra is tehetséggel és szorgalommal szolgálják a hazájukat.

MTTOE Hírlevél 2011/1

MTTOE Hírlevél 2011/1

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete oldaláról letölthető a szervezet legfrissebb hírlevele >>>
40 éve megtörtént a csoda!

40 éve megtörtént a csoda!

Negyven évvel ezelőtt, 1971-ben történt az a sose látott és az óta is megismételhetetlen csoda: a TFSE női kosárlabda csapata veretlenül szerzett magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet!

TFSE női kosárlabda csapata (1971)

Őket köszöntjük és velük emlékezünk azokra a felejthetetlen időkre 2011. december 14-én, szerdán 17.00-tól a TF Tanácstermében, illetve 18.15-től a TF kosárcsarnokában a TFSE-FTC női bajnoki mérkőzés előtt.

Szeretettel várunk minden kedves kollégát és hallgatót, akik egy hasonló jövő reményében szívesen emlékeznek a TF dicsőséges múltjára!

Nyílt Nap

Nyílt Nap

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, 2012. január 7-én szombaton 11.00 és 14.00 óra között rendezi következő Nyílt Napját az Aulában és a Dr. Bácsalmási Péter Atlétika Csarnokban (Budapest XII. Alkotás u. 44., Új épület).

Program

11 órától az Aulában:

  • felvételi tájékoztató
  • képzési rendszer bemutatása
  • hallgatói szolgáltatások és egységek bemutatása
12 órától az Atlétika Csarnokban:
  • szakvásár (4 db BSc, 7 db MSc és MA, 4 db felsőfokú szakirányú továbbképzési szak)
  • sportági bemutatók
  • intézményi terepbejárás kezdete
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

További információk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Könyvbemutató

Könyvbemutató

Gallov Rezső - Londoni OlimpiákA Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, valamint a Magyar Sporttudományi Táraság tisztelettel meghívja Gallov Rezső: Londoni Olimpiák (1908, 1948, 2012) című könyvének bemutatójára, melyet 2011. december 16-án 11.00 órakor tartunk a TF Tanácstermében (Budapest, XII. Alkotás u. 44., Fő épület I. emelet 37.).

Citius, Altius, Fortius (Gyorsabban, magasabbra, erősebben)! Az újkori olimpiai játékok jelmondata és az olimpiai érmek felirata az emberiség fejlődéstörténetének örök törekvéseit is szimbolizálja. Talán éppen a maradandó értékek jelentik az olimpiai eszme világszerte tapasztalt hatalmas vonzerejét.

Schmitt Pál köztársasági elnök, a MOB örökös tiszteletbeli elnöke a könyv előszavában írja: „Az olimpia ezerarcú. … Végtelenül izgalmas dráma, meghökkentő és meghatóan emberi közjátékok, a mámor és a fájdalom, a beteljesülés és a csalódás szédítő egyvelege. … Nem csoda, hogy mindezek különleges erővel ragadták meg e kötet szerzőjét is, akinek életét és írásait az olimpiai eszme hatja át.”

Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete Köszöntőjében a játékok megtekintésére is csábít bennünket: „London az egyetlen város, amely ‒ 1908 és 1948 után ‒ immár harmadszor adhat otthont az újkori olimpiai játékoknak. … Emberek milliói érkeznek majd országunkba a világ minden részéből, hogy a rendkívüli élményekben osztozzanak.”

Nem kétséges: Gallov Rezső legújabb kötete különlegesen érdekes és értékes ismeretanyag mind a sportszakma, mind pedig az olimpiai versenyek iránt érdeklődők számára.

A Kossuth Kiadógondozásában megjelent kötet 2980 Ft áron kapható a könyvesboltokban. Kedvezményes akcióa Kiadó könyvesboltjában (1043 Budapest, Bocskai utca 26.). 10-25 db között: 2085 Ft (-30%), 25 db és felette: 1790 Ft (-40%).

Jó tanuló - jó sportoló

Jó tanuló - jó sportoló

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a Semmelweis Egyetem "Jó tanuló - jó sportoló" pályázatának beadási határideje: 2011. december 10. 16.00 óra.

A pályázati szabályzat utolsó oldalán található az a formanyomtatvány, amit a határidőre személyesen kell bevinni a Testnevelési és Sportközpont, Sporttelepre, a X. Zágrábi út 14-be (Zágrábi út - Száva sarok). Abban tudunk segítséget nyújtani a pályázók részére, hogy ha valaki 2011. december 9-én reggel 8.00-ig leadja a Dékáni Titkárságára a pályázatát, azt továbbítjuk a Zágrábi útra.

A kari "Jó tanuló - jó sportoló" pályázat beadási határideje 2011. december 22. A pályázatokat a TFSE irodájában kell leadni. A versenyszabályzat a TFSE oldaláról letölthető.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!