Bejelentkezési felhívás a 2024/25-ös tanév I. félévére a 2-8. féléves hallgatók számára

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2024/25-ös tanév I. félévére bejelentkezéssel és tantárgyfelvétellel kapcsolatban.

Képzési időszak: 2024. szeptember 1. – 2025. január 31.

Állami ösztöndíjak utalása: a szeptember-október havi ösztöndíjak előreláthatólag egyösszegben októberben, novembertől az aktuális hónap 10. napjáig kerülnek átutalásra (az előző évekhez hasonlóan természetesen idén is törekszünk még szeptemberben utalni a szeptember havit). Az I-II. éves állami ösztöndíjas hallgatók 140 680 Ft/hó, III-IV. éves állami ösztöndíjas hallgatók 180 680 Ft/hó ösztöndíjban részesülnek.

A Prof. Dr. Szécsényi József egyetemi doktori ösztöndíj kiírására 2024. szeptember végén kerülhet sor.

I. Bejelentkezés: 2024. szeptember 2. 10:00 órától – 2024. szeptember 15. 24:00 óráig a Neptun rendszerben. (Csak a 2-8. félévre bejelentkezőknek, az 1. félévre bejelentkezők, a tanulmányaikat a 2024/25-ös tanév I. félévében kezdők külön tájékoztatás alapján tudnak beiratkozni!)

A doktorandusz a bejelentkezési időszak lejártát követően 2024. október 15-ig a Doktori Titkárságon kérelmezheti az aktív bejelentkezési nyilatkozatának visszavonását. E határidő elmulasztását követően az aktív állapotú hallgató, akkor is aktív marad, ha nem vesz részt a foglalkozáson és nem tesz eleget tanulmányi kötelezettségeinek. A határidő elmulasztását követően utólagos passziválásra nincs lehetőség.

Pótbejelentkezés: 2024. szeptember 16-20. között 5 000 HUF pótbeiratkozási díj megfizetése mellett van lehetőség.

A félévre bejelentkezés feltétel:

1. doktoranduszi beszámoló benyújtása: az előző félévektől eltérően a beszámolót nem papíron, hanem a Neptun rendszeren keresztül kell benyújtani. A témavezetői és programvezetői aláírás is a Neptunban történik, tehát semmit nem kell papíron intézni. A beszámoló benyújtásának teljesítésével kapcsolatban hamarosan részletesen tájékoztatjuk Önöket.

2. pénzügyi tartozás, pénzügyi elmaradás hiánya: akinek lejárt, fennálló tartozása van, a félévét nem aktiválhatja!

A féléves önköltség díja a bejelentkezési időszakot követően, 2024. szeptember 16. 16:00 óráig egyösszegben kerül kiírásra a Neptunban.  

Az önköltség díjának (vagy első részletének) befizetési határideje: 2024. szeptember 22.

Részletfizetési kérvényt ugyancsak Neptunban 2024. augusztus 19-től 2024. szeptember 2. 10:00 óráig lehet benyújtani (Neptun: kérvények - részletfizetési kérelem). Ezt követően részletfizetési kérelem benyújtására nincs lehetőség.

Önköltség mentességi/átvállalási kérvények: a kérelmeket a Neptunban 2024. augusztus 19-től 2024. szeptember 2. 10:00 óráig lehet benyújtani (Neptun: kérvények – kiválasztott kérvényítpus). Ezt követően kérelem benyújtására nincs lehetőség.

Az önköltség díjának (vagy első részletének) befizetési határideje: 2024. szeptember 22.

  • szeptember 1. előtt hallgatói jogviszonyt létesített hallgatók esetében a „Doktori Iskola REKTORI MÉLTÁNYOSSÁG FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGRE VONATKOZÓAN” c. kérvény benyújtása szükséges (minden aktív félévben be kell nyújtani).
  • 2022/23/1. félévében, ill. azt követően kezdő hallgatók esetében, akik még nem rendelkeznek tanulmányi szerződéssel (mert nem kérvényezték!), a „Doktori Iskola Kérelem önköltség átvállalására” c. kérvény benyújtása szükséges.
  • 2022/23/1. félévében, ill. azt követően kezdő hallgatók, akik már rendelkeznek tanulmányi szerződéssel, új kérvény benyújtása nem szükséges és az alábbiak szerint kell eljárniuk:
  • önköltség befizetése határidőre
  • a következő dokumentumok Gazdasági Főigazgatóságra eljuttatása:
    • befizetés igazolásaként számla kinyomtatása a Neptunból
    • tanulmányi szerződés másolata
    • hallgatói jogviszony igazolás
    • kérelem, melyben a tanulmányi szerződésre hivatkozva kérik a befizetett önköltség járulékokkal csökkentett összegének visszafizetését 

A benyújtott kérelmekről a HR Osztály, a Gazdasági Főigazgatóság bírálata alapján a Rektor dönt. A döntést követően a HR Osztály tanulmányi szerződést köt a doktorandusszal. Ehhez kérelmet kell leadni, amelyhez a csatolandó mellékletek a következők:

- szervezeti egységvezető támogató nyilatkozata,

- a munkavállaló felvételéről szóló határozat vagy jogviszony igazolása.

A tanulmányi szerződés megkötéséről a kérelem beérkezésétől számított 15 napon belül a rektor dönt, amely döntésről a Doktori Iskola tájékoztatást kap. A tanulmányi szerződések megkötéséről a HR Igazgatóság gondoskodik.

A hallgató által befizetett összegnek a tanulmányi szerződésben a munkáltató által átvállalt része – a vonatkozó jogszabályok szerint meghatározott adóval és járulékkal csökkentett mértékben – utólag kerül a hallgató részére visszautalásra.

(Amennyiben jogosult a mentességre és az önköltség befizetéséhez pénzügyi segítségre van szüksége, munkabérelőleg igényét a Gazdasági Főigazgatóságon jelezheti.)

  • azok a doktoranduszok, akik együttműködési megállapodás alapján kérnek méltányosságot, a FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGEKRE VONATKOZÓ REKTORI MÉLTÁNYOSSÁGOK ÖNKÖLTSÉG DÍJÁNAK KEDVEZMÉNYE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ALAPJÁN kérvényt kell benyújtaniuk.

Az a doktorandusz, aki az önköltség-fizetési kötelezettségének határidőre nem tesz eleget, és nem kap fizetési haladékot, az aktuális tanulmányi félévre nem iratkozhat be.

Fizetési kötelezettsége elmulasztása miatt a doktorandusszal szemben a Szervezeti és Működési Szabályzat 3. Rész (Hallgatói Követelményrendszer, IV. fejezet Térítési és Juttatási Szabályzat) szerint kell eljárni, azzal a különbséggel, hogy a Tanulmányi Hivatal helyett a Doktori Titkárság jár el. A doktorandusz jogviszonyának megszüntetésével kapcsolatos határozatokkal szemben a doktorandusz a közléstől – ennek hiányában a tudomásra jutásától – számított tizenöt napon belül –a Felülbírálati Bizottsághoz fordulhat jogorvoslatért.

Neptun pénzügyi ügyintézők további tudnivalói a kiírt tételek (önköltség) befizetéséhez

Az önköltség befizetésénél, kérjük, hogy a bankkártyás fizetést részesítsék előnyben.

2021. január 15-től az Egyetem a NEPTUN Tanulmányi Rendszerben automatikus számlázásra tért át, ami azt jelenti, hogy a kiírt tétel fizetési határidejét megelőzően 8 nappal a számla automatikusan generálódik a rendszerben.

A számlakérő nyilatkozat megszűnt, a számla generálásáig tud eltérő számlafizetőt (pl. munkáltató) beállítani a Neptun rendszeren keresztül, ekkor a beállított számlafizető nevére készül az automatikusan generálódott számla.

Amennyiben a számlát nem Ön fizeti, azaz eltérő számlafizetőt állított be, abban az esetben kizárólag átutalással lehet befizetni a számlát az alábbi számlaszámra. Az átutalásnál a fizetendő számla sorszámát és a hallgató NEPTUN kódját mindenképpen fel kell tüntetnie!

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem bankszámlaszáma: 10032000-00334679-00000000

Számlafizetőt (pl. munkáltató) beállítani a Neptun felületen a PénzügyekaBeállítások menüponton (Számlaszámok, Partnerek, Szervezetek, Megosztás) tud.

A Szervezetek tabfülön, amennyiben nem találja az adott befizetőt, az „Új szervezetek felvétele” gombra kattintva tudja rögzíteni.

A Pénzügyek a Befizetés menüponton a” Befizetendő kiírt tételek” alatt láthatja az aktuális félév kiírt tételeit is, itt a „+” ikonra kattintva a „Megosztás” opciót kiválasztva meg tudja osztani tandíját, valamint hozzá tudja rendelni a megosztott részekhez külön-külön is a korábban megadott Partnert/Szervezetet (amennyiben szükséges, a két részletnél a befizető lehet különböző).

A számla nem kerül postázásra, a NEPTUN-ban kiállított számla elektronikus számla, azt a hallgatónak kell elektronikus formában a számlafizetőhöz eljuttatni. Papír alapú számla nem készül.

Számlamódosításra, az ennek megfelelő kérvény alapján a fenti határidők betartásával van lehetőség.

A továbbiakban a számla módosítására NINCS lehetőség!

II. Tárgyfelvétel: 2024. szeptember 2. 10:00 órától – 2024. szeptember 22. 24:00 óráig a Neptun rendszerben.

Kérjük, hogy a tanulmányaik előrehaladását kísérjék figyelemmel (Neptunban: tanulmányok – leckekönyv), mert aki nem teljesíti az első két évben, első négy félévében, a doktori képzés I. szakaszában az előírt tanulmányi kreditpontjait (16), a komplex vizsgát követően nem tud a doktori képzés II. szakaszába lépni, az 5. félévre beiratkozni!

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban kereshetnek telefonon (487 92 96), e-mailen (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), ill. ügyfélfogadási időben személyesen (K: 10.00-12.00, Sz: 13.00-15.30, Cs: 9.00-12.00).

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!