Könyvek előjegyzése

Beiratkozott olvasóink az olvasójegyükön található vonalkód segítségével otthonról is ellenőrizhetik kölcsönzéseiket és előjegyezhetik a kölcsönözni kívánt könyveket.

Használati útmutató

  • Nyissa meg a könyvtár online katalógusát az alábbi címen: http://konyvtar.tf.hu/F
  • Kattintson a bal felső sarokban található „Bejelentkezés” menüpontra. Alapértelmezett helyzetben mindkét mezőbe az olvasójegyen található vonalkód számát kell beírni. (Kérjük, mihamarabb módosítsa PIN-kódját!)
  • Sikeres belépés után használja az „Olvasójegyem” menüpontot. Itt láthatja az általános olvasói információkat, valamint a kölcsönzésekkel kapcsolatos adatokat.
  • A „Kölcsönzések” melletti számra kattintva tudja megnézni kikölcsönzött könyveit, a kölcsönzés lejárati dátumával együtt. Ha egy könyv jelenleg más olvasónál van, és azt szeretné, hogy visszahozása után elsőként Ön kölcsönözhesse ki, előjegyezheti azt.
  • Keresse meg a katalógusban a kívánt könyvet. A találati listán bal oldalon, az első oszlopban kattintson a könyv előtt látható számra, utána a könyv rekordján az „Összes példány” fülre. Itt látható a könyvnek a könyvtár állományában levő összes példánya. (Az olvasótermi és a törzspéldány nem kölcsönözhető). Ha a „Négy hét” vagy „Két hét” státusú könyvek mellett egy dátumot lát, akkor azok ki vannak kölcsönözve. Az időpont pedig a kölcsönzés lejáratát jelöli.
  • Hogyha nincsen kölcsönözhető példány az adott műből, akkor a bal oldali oszlopban megjelenik a „kérés” felirat. Erre kattintva tudja elindítani az előjegyzési kérelmet. Mindegy, hogy melyik példány mellett kattint az előjegyzés gombra, amint visszaérkezik a könyv bármely példánya, értesítést fog kapni róla.
  • Hogyha a jobbról harmadik, „Kérések száma” elnevezésű oszlopban valamilyen adatot lát, az azt jelenti, hogy ezt a könyvet már előjegyezte egy vagy több olvasó. Ha egy könyvet többen előjegyeztek, akkor azt az előjegyzés sorrendjében kapják meg az olvasók.
  • A következőekben megjelenő két képernyőn kattintson mindkét esetben a „Mehet” gombra a képernyő alján. A művelet végén ne felejtsen el kijelentkezni a bal oldalon felül található „Bejelentkezés vége” gombra kattintva. Utána még egyszer kattintson a „Mehet” gombra.

Amint visszahoznak egy példányt a kívánt könyvből – és azt Ön előtt senki nem jegyezte elő –, a beiratkozáskor megadott e-mail-címére értesítést küld a rendszer. Ez után három munkanap áll rendelkezésére, hogy átvegye a könyvet. Három munkanap elteltével az előjegyzést a könyvtár törli.